הכינה וצילמה:שיר123
חן חן לשיר
משחקת במגוון העוגות הרחב שלי וכל פעם משנה צורה וטעם
עוגה בטעם טוב מאד קלת הכנה ובעיקר מאד טעימה.
המצרכים וההכנה לבסיס העוגה:
4 חלבונים
6 כפות סוכר
4 חלמונים
כף קמח תופח –אפשר של פסח או קמח מצה
4 כפות קקאו
כף קוניאק
להקציף חלבונים וסוכר להוסיף בעדינות רבה את החלמונים ואת יתר החומרים ולבחוש בתנועות קיפול עדינות שלא לשבור את הקצף
לשמן תבנית עגולה מספר 26 ולצקת את הבלילה.
לאפות בחום 175 כ-20 דקות או עד שמוכן ואפוי
4 חלבונים
6 כפות סוכר
4 חלמונים
כף קמח תופח –אפשר של פסח או קמח מצה
4 כפות קקאו
כף קוניאק
להקציף חלבונים וסוכר להוסיף בעדינות רבה את החלמונים ואת יתר החומרים ולבחוש בתנועות קיפול עדינות שלא לשבור את הקצף
לשמן תבנית עגולה מספר 26 ולצקת את הבלילה.
לאפות בחום 175 כ-20 דקות או עד שמוכן ואפוי
לצנן את העוגה כ-10 דקות
למרוח ריבה בטעם תות או אוכמניות -או לזגג סילאן בכמות של 4 כפות
המצרכים וההכנה לקרם:
2 שקיות אינסטנט פודינג טעם קפוצ'ינו —או וניל ולהוסיף מעט אבקת נס קפה
1/2 כוס חלב קר או 1/2 מיכל שמנת חמוצה
2 מיכלי שמנת מתוקה
2 גבינה רכה 9% = 500 גרם
1/2 כוס סוכר או יותר לטעמכם
להקציף במיקסר את 2 השמנות עם 2 האינסטנט החלב או השמנת חמוצה והסוכר
כשמוקצף….
להוסיף את הגבינה לערבב קלות ולצקת על העוגה
לגרר חלבה או שוקולד מגורר
המצרכים וההכנה לציפוי:
להמיס על אש קטנה קרם לציפוי:
5 כפות סוכר
כף ליקר
3 כפות מים
2 כפות קקאו
100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות.
להוריד מהאש, להוסיף 100 גרם מרגרינה או חמאה ולהמיס בערבוב.
לצקת בזיגוג על הקרם גבינה
לשמור במקרר
להכין יום לפני ההגשה או לפחות 5-6 שעות
הערות:
הערה של koki המקורית להוסיף כף נס קפה לפודינג ריבת החלב/וניל כדי שיקבל את טעם הקפוצ'ינו.
הערה של שיר: הכינה את הציפוי מחצי מיכל שמנת מתוקה מחומם לסף רתיחה והוסיפה 100 גרם קוביות שוקולד מריר.
פרוסה מהעוגה שהכינה פירגה
תהנו
עוגה נפלאה ומופלאה, טעימה להפליא ,מוצלחת..זכיתי למחמאות ..הכנתי וחוסלה מידית, אכין שוב לשבת (פעם שניה השבוע)
איריס חמודה
אין כמו לקבל מחמאות.נפלא.
שמחה שאת מכינה שוב למרות שיש עוד מגוון גדול וטעים באתר.
בהצלחה ותהנו.תמיד
אהבתי את התגובה.
דורית תכיני את העוגה יומיים לפני ותחזיקי אותה במקרר ולא בפריזר.העוגה נהדרת.
חג שמח
גלית,תכיני את העוגה שוב ע"פ המתכון ותזכי בהמון מחמאות.היא פשוטה ומטריפה
פירגה היי
את ציפוי השוקולד החם אני שופכת על העוגה כשהיא חמה או קרה?
תודה
גליתה חמודה
זו עוגת קרם גבינה ק ר ה
תקררי את קרם השוקולד כמה דקות וצקי אותו בזהירות על פני העוגה ה ק ר ה .
שמרי את העוגה במקרר.
ממליצה בחום על העוגה הנפלאה הזו.תהנו :lol:
הכנתי את העוגה לפני שבוע וכ ו ל ם ם ם נהנו ושבחו.קלה להכנה והשילוב עם הקפה הופך את העוגה למיוחדת.המון תודות לך פירגה
דפנה,אכן,עוגה משגעת ותודה על המחמאות.
יופי ששיתפת אותי ושנוספה עוד המלצה לעוגה.
פירגה פירגה מה יהיה ??. :cry:
כל כך הרבה מתכונים והכל יפה ומושך ואני לא מפסיקה לשוטט באתר שלך …
בכל אופן , העוגה הזו נבחרה לשבת בע"ה .
נראה טוב ובטוח טעים .
לילה טוב
גלית בחירה מעולה
בהצלחה ותהנו
פירגה אני משנה שם לגלית 1 , ככה אני מופיעה גם אצל איה , שתדעי שזו אני .
גלית הי
כשתפני אותי אכנס.
תודה
פירגה בוקר טוב
הייתי בסופר ולא היה פודינג קפוצ'ינו , המוכרות לא מכירות בטעם כזה , מאיפה את קונה ?
גלית בקר טוב
אולי כבר לא מייצרים.
שימי 1/4 כפית נס קפה באבקה לא גרגרים ותקני אינסטנט בטעם וניל.
אני אחפש במקום אחר, אם לא אמצא אז אני אעשה מה שהצעת
תודה
כמה שזה טעים ! יאממממייייייייייייי !!!!!!
הכנתי 2 עוגות כאלה הערב , אחת לאמא שלי ואחת בשבילי .
רוצו להכין , טעם גן עדן .
( אל תטרחו לחפש אינסטנט קפוצ'ינו , חיפשתי בשלוש סופרים שונים ואין מוצר כזה . הוספתי רבע כפית
נס קפה )
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
תודה גליתוש חמודה
הנס קפה עושה עבודה טובה לטעם קפוצ'ינו כך שבאמת לא חובה לטרוח ולהשיג את הפודינג המדובר.
תודה לך.וכיף שנהניתם.לבריאות ובשמחות
שבוע טוב
שאלה : למה הקרם לא התקשה במקרר ? העוגה טעימה מאוד אבל הקרם נוזלי קצת .
חשבתי שאחרי לילה במקרר זה יתייצב אבל לא .
לא צריך אולי ג'לטין ?
תודה
גלית יקרה
לא יודעת למה לא התקשה לך,אבל בטח לא ג'לטין.
פירגה שלום
הכנתי את העוגה בפעם הראשונה ליום הולדתו של בני וקצרתי מחמאות בקצב! כולם היו בטוחים שקניתי אותה בקונדיטוריה . אלפי תודות על המתכון ובכלל על כל המתכונים הנפלאים !
דרך אגב , עבדתי לפי ההוראות שהסברת לי בנושא בישול האורז והוא מאז יוצא לי מעולה .
שוב אלפי תודות :P
יעל חמודה,אני שמחה שההסברים שלי עוזרים לכם להצליח.
זה באמת פשוט רק צריך את הנסיון ולא לפחד.
שימחת אותי שהעוגה הצליחה ומזל טוב לבן. כיף לקבל מחמאות.
תמשיכי להכין ולשתף אותי תודה.
היי הכנתי תפריט מאלף מכל מתכונייך לחג הפסח כולל מתכון זה לעוגה, ועל כן בחג הפסח נודה עם כל יתר הברכות הטובות ;) לפירגה על הכל. :lol: :P
מאחלת לך שפע כוחות של יצירה, אהבה,נתינה לכולם.
בברכת חג שמח לך ולבני ביתך………. כיף שיש לנו את פירגה.
ציפיל'ה,העוגה אכן, מדהימה.
לא נותר לי אלא,לחכות לחג ולקבל את חוות דעתך באהבה.בינתיים אאחל לך בהצלחה בכל מעשי ידייך.
שהכל יהיה טעים ומעלף ושתקבלי המון מחמאות.
חג שמח ונפלא טעים ומתוק
היי פירגה,
לפזר על העוגה שוקולד מגורד,
ועל השוקולד המגורד לשפוך את קרם השוקולד…?
אוהבת את מתכונייך ה-מ-ע-ו-ל-י-ם!!! :lol:
אושרת זה מה שכתוב וזה מה שהכנתי.
את יכולה לוותר.
נראה טוב ננסה בבית…
נראית טוב ונטעמת מצויין,חבל על הזמן!
נהדרת כעוגת יומולדת וזו המטרה שלשמה היא הוכנה היום,את השוקולד(לבן)גירדתי
מלמעלה.
תודה ואני ימשיך לניסיון הבא :P חחחחחחחחחחח
חגית בשמחות
יום הולדת שמח ויום מתוק לכם
בסד
שלום :P
צפיתי לא מזמן בסרטון בו הראו כיצד מכינים קרמבו (ממש בצורה כמו שמוכרים) אבל המלית היתה לבנה, תוכלי ללמד אותי בבקשה להכין מלית חומה?(בטעם שוקו) שתהיה יציבה ותתאים לקרמבו? אם כן אשמח מאוד. תודה רבה
אהובית,אני לא יודעת להכים קרמבו.בעוגות אני מכינה מאינסטנט פודינג שוקולד.
הצילו…נראה לי שטעיתי. הקצפתי חלבונים וסוכר לבסיס, ולחלמונים הוספתי את הקמח והקקאו ונוצרה עיסה סמיכה מאוד, הוספתי אותה בקושי רב לקצף חלבונים והיא לא התמזגה טוב, עכשיו זה בתנור. נראה לך שיצא מזה משהו או להתכונן להכין מחדש?
נקווה לטוב.
עוגה נפלא מאוד לפי צפייה מאוד אהבתי ;) ישלי שאלה קצרה ביותר : ראיתי ששמת עוגת קרמבו (מתכון) וחשבתי הילדים שלי ״מתים״ על עוגות כאלה אז תהיתי אפשר להכין אותה בתבנית כמו בתמונה זאת עם החומרים של עוגת קרמבו רגילה ? תודה מראש כנרת :eek:
זה לא משנה איך שתכיני.תבחרי את התבנית ותכיני מה שבא לך.
אמלההההההההההההההה את כל כך מוכשרת את צריכה לפתוח סדרה כמו קרין גורן ממש נפלאה מאוד מאוד מאוד את כל כך טובה באוכל מקנאה בך ;) :?
אין מה לקנא .אם את אוהבת את המטבח,הכל קל וכייפי ומצליח.
אני נשארת במשפחה ולא שום קארין גורן.חהחהחהחה.
תודה רבה לך וחיבוק לשבת שלום.
היי פירגה.
הכנתי, רק עם גבינה 5% (בגלל המצפון) ובלי נס קפה (בגלל הטעם) והעוגה נהדרת. מרשימה, נראית מצויין, טעימה מאוד, פשוט נפלאה.
תודה וחג שמח
תודה נאוה. אני שמחה שגם אחרי השידרוג היא נהדרת.
המשך טעים.
לבריאות.
:lol:
אין מילים……………..תודה
סימה,הכנת?
היי פירגה , 2 שאלות
1. מה התחליף לקוניאק ?
2. כמה זמן היא נשמרת במקרר ?
תודה ושיהיה
שבת שלום
ענת שלום
הקוניאק זה עוד טוויסט לעוגה,את לא חייבת להוסיף.
היא נשמרת כמה זמן שאת רוצה.
שבת שלום
שלום פריגה
מה הוא הליקר בציפוי ?
תודה
י אייל,מה שאוהבים. אפשר גרנד מרנייה או אמרטו או בטעם אחר שנראה מתאים לכם.
תודה רבה
הכנתי יצא נפלא
קצרתי שבחים וחילקתי קרדיט
הי אייל
ערב נפלא ושבוע נפלא עוד יותר
תודה שחזרת לשתף
העוגה מעלפת. נוסתה. פצצה אין מילים. מכינה שוב ושוב. מתכון מנצח חברים !!!!! :lol:
אלישבע הי,בקר אור
יש על העוגה תגובות נלהבות.אני שמחה שהוספת את שלך.תודה רבה
תמשיכי להכין מטעמים מפנקים.
חג אורים שמח לך ולבני ביתך