fa01ea7e 2d62 43db b028 30947486c50c 1 640x410 - בטטות ותרד-אפוי

בטטות ותרד-אפוי

 

fa01ea7e 2d62 43db b028 30947486c50c 2 - בטטות ותרד-אפוימאפה בטטות ותרד משולחן החג שהכינה אחותי
נמסר כלשונו ללא שינוי מהספר של השף ניר צוק
מתמיד אהבתי תרד על כל גווניו וצורותיו.
המאפה עדין ונהדר.
תוספת הגבינה למעדן שידרוג של אחותי.

המצרכים וההכנה לבסיס ולכיסוי:
1/2 1 ק"ג בטטות – תלוי בגודל התבנית. צריך שכבת בסיס ושכבה עליונה.
קולפים את הבטטות וחותכים לעיגולים בגובה של 1.5-2 ס"מ.

מתבלים עיגולי הבטטה בשמן זית, מלח גס, ופלפל שאטה גרוס.
מניחים שכבה על תבנית מלבנית או מרובעת.

המצרכים וההכנה למילוי התרד:
2 חבילות תרד קצוץ (לא טחון) של סנפרוסט – מפשירים וסוחטים את הנוזלים. (אפשר לבשל עלי תרד טריים(.
מוסיפים קוביות גבינה מסוג בולגרית או פטה (כחצי חבילה). מתבלים במלח, פלפל גרוס ושום כתוש (אפשר קפוא – אני משתמשת בריבועים הקפואים של דורות)
מערבבים ומניחים על שכבת הבטטות.
מכסים בשכבת בטטות עליונה.
שופכים מיכל שמנת מתוקה לבישול (אני משתמשת בשף הלבן 15% שומן)
מכסים בנייר כסף ואופים בתנור חם 30-40 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
מורידים את הכיסוי ומשחימים את הבטטות כעשר דקות נוספות ומגישים חם.
תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *