נמסר כלשונו ללא שינוי מהספר של השף ניר צוק
המצרכים וההכנה לבסיס ולכיסוי:
1/2 1 ק"ג בטטות – תלוי בגודל התבנית. צריך שכבת בסיס ושכבה עליונה.
קולפים את הבטטות וחותכים לעיגולים בגובה של 1.5-2 ס"מ.
מתבלים עיגולי הבטטה בשמן זית, מלח גס, ופלפל שאטה גרוס.
מניחים שכבה על תבנית מלבנית או מרובעת.
המצרכים וההכנה למילוי התרד:
2 חבילות תרד קצוץ (לא טחון) של סנפרוסט – מפשירים וסוחטים את הנוזלים. (אפשר לבשל עלי תרד טריים(.
מוסיפים קוביות גבינה מסוג בולגרית או פטה (כחצי חבילה). מתבלים במלח, פלפל גרוס ושום כתוש (אפשר קפוא – אני משתמשת בריבועים הקפואים של דורות)
מערבבים ומניחים על שכבת הבטטות.
מכסים בשכבת בטטות עליונה.
שופכים מיכל שמנת מתוקה לבישול (אני משתמשת בשף הלבן 15% שומן)
מכסים בנייר כסף ואופים בתנור חם 30-40 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
מורידים את הכיסוי ומשחימים את הבטטות כעשר דקות נוספות ומגישים חם.
תהנו