גביניות ביס מלוחות שהביאה לשולחן החג מאיה גיסתי
תודה מאיה.
המצרכים וההכנה:
שמים בקערה:
1 חבילה קמח תופח קטן
1 מרגרינה/חמאה רכה בטמפרטורת החדר = 200 גרם
1 גביע גבינה לבנה 9% אני משתמשת ב-5%
1 חלבון ביצה
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
בערך חופן של גבינת פרמז'ן מגורדת
1 כפית סוכר שאני לא שמה
קצת מלח שאני לא שמה כשאני מוסיפה את הפרמז'ן
1 חבילה קמח תופח קטן
1 מרגרינה/חמאה רכה בטמפרטורת החדר = 200 גרם
1 גביע גבינה לבנה 9% אני משתמשת ב-5%
1 חלבון ביצה
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
בערך חופן של גבינת פרמז'ן מגורדת
1 כפית סוכר שאני לא שמה
קצת מלח שאני לא שמה כשאני מוסיפה את הפרמז'ן
לשים הכל ביחד לבצק אחיד ורך
יוצרים 45 כדורים קטנים שאותם אני טובלת בביצה טרופה ומניחה בתבנית על נייר אפיה
אופים בחום 175 עד השחמה
תהנו
היי פירגה,
יצא טעים ויפה למראית עין.
הילדים התלהבו מאד.
בנוסף הכנתי להם גם עוגיות שומשום מעויינים. אבל לדעתי לא כדאי לשים שוב 1/2 כוס שומשום בסוף כיוון שהכל יורד לאחר האפיה. הבצק שמן וכל השומשום יורד. הטעם טעים ….
תודה על התשובה שלך ונמשיך להנות מהמתכונים.
פריגה שלום,
המתכון נראה לי מאד מתאים לשבועות. רציתי לדעת כמה זמן הם שומרות על הטריות שלהם והאם אפשר לאכול אותם קרות.
מאחר ואנחנו נוסעים עם הילדים בחג לצימר נראה לי די מתאים לעשות כמות גדולה ולקחת.
מה דעתך?
סיגל,זה מעולה וטעים.
תהנו
הצעה!!! להוסיף זיתים חתוכים לבצק יוצא מהמם!!
פירגה שבוע טוב .
צריך להגיש חם ?
אפשר להכין יום לפני ההגשה ולהקפיא ואז לחמם לפני הגשה ?
ניתן להקפאה.
פירגה יש לי 2 שאלות :
1. אפשר להחליף את הקשקבל בגבינה אחרת ?
2 . אם אכין בשישי בשביל שבת אז להקפיא או שבשביל יום אפשר להשאיר במקרר ולחמם למחרת?
אפשר להחליף גבינה ולשמור במקרר.
תודה על התשובה..
לאיזה גבינה את ממליצה ?
ממליצה על מה שרשום.זה יוצא מיוחד ופיקנטי,אבל את יכולה כל גבינה צהובה שאוכלים בבית.
פשוט גם אני וגם אמא שלי רשמנו לך לכן השם עכשיו הוא של אמא..
בטח היה ניראה לך לא הגיוני.
היי פירגה.. יש לי קמח תופח גדול. כמה כוסות אני צריכה לשים ? ועוד שאלה לגבי המרגרינה -אין להמיס אותה ?
שיניתי את המרקם:
1 מרגרינה/חמאה רכה בטמפרטורת החדר = 200 גרם
חבילה קטנה קמח תופח= זה 1/2 2 כוסות קמח רגיל ולהוסיף על כל כוס כפית אבקת אפיה.
בהצלחה.
יש לי קמח תופח פשוט בשקית גדולה.
אז שימי 1/2 2 כוסות.
תודה רבה.. רק עוד שאלה- אני מכינה היום בשביל מחר. להקפיא או לשים במקרר ?
האם אפשר להקפיא את הבצק עצמו?
אפשר לאפות ואחר כך להקפיא.
יצא מושי בדוק מכינה בשבועות מתכן מהמם
;) :lol:
חן חן רות
שבוע טוב והמשך טעים