שוקולד 1 - עוגת שוקולד והפתעות-קפואה (שיש)

עוגת שוקולד והפתעות-קפואה (שיש)

שוקולד - עוגת שוקולד והפתעות-קפואה (שיש)

עוגת שוקולד קפואה כמו "פעם" בתבנית אינגליש קייק
יותר עשיר יותר מתובל והתוצאה עם קצת תוספות עדכניות…מעולה.אין מרגרינה ואין ביצים אבל יש המון דברים טובים.
הביסקוויטים השבורים גס משווים לה עוגת "שיש"

קרם:

לשים בסיר בינוני:
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1/2 כוס יין מתוק
2 עד 4  כפות ליקר שיש בבית מכל סוג
תמצית שקדים
תמצית רום
תמצית וניל
3/4 כוס סוכר

קורט מלח
כף וחצי אבקת קקאו
לבשל בבחישה עד לקבלת קרם חלק.
להוריד מהאש ולהוסיף:
3 כפות טחינה
4 כפות סילאן או סירופ מייפל או סירופ קרמל או אחר
1/2 כוס אגוזים בשלל טעמים
1/2 כוס קוביות קליפות פירות יבשים מסוכרים (זה בדיוק מה שמזכיר לי את הנוסטלגיה)
3 כוסות שברים גסים מעוגיות "פתי-בר" ולהכין עוד בצד לזמן לישה
ללוש ולהוסיף במידת הצורך עוד ביסקוויטים שבורים גס ,לא אוהבת לכתוש,אוהבת להרגיש אותם בביסים.
למלא תבנית אינגליש קייק ולהקפיא לפחות 8 שעות לפני ההגשה.
להוציא 30 דקות לפני האירוח.
לפרוס דק ולהגיש עם כדור גלידה ליד.
תהנו

6 תגובות על “עוגת שוקולד והפתעות-קפואה (שיש)

  1. היי זו עדי – איזו עוגה חגיגה !!!
    האם אפשר בלי ה
    פרות המסוכרים???

    אולי אפשר שוקולד צ'יפס??

    תודה עדי. :lol:

  2. בס"ד
    בוקר טוב, רציתי לשאול אם אפשר לשים חתיכות פירות יבשים במקום קליפות שאין לי? תודה ויישר כח על המתכונים הנפלאים שלך.

    • ברכה חמודה,שימי מה שאת אוהבת ומרגישה שמתאים.בוודאי שאפשר להחליף.
      בהצלחה ותהנו smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *