אפאפאפ
המצרכים וההכנה:
חציל אחד או יותר מקולף או מקולף למשעי חתוך לקוביות בינוניות.
מומלח קלות.
מושהה כשעה .
שטוף להוצאת המליחות.
סחוט היטב בידיים.
מארז של פטריות טריות חתוכות לפרוסות. כ-300 גרם
ראש שום שלם כל שן שום חצויה ל-2 או 3.
מלח (לא הרבה),פלפל שחור,קורט אגוז מוסקט.
במחבת עמוקה מטגנים בשמן את החצילים כ-2 דקות בהקפצה.
מוסיפים את הפטריות התבלינים ומקפיצים עד שיקבלו צבע חום .
"טיפים"
ניתן להכין רק עם חצילים או רק עם פטריות.
1. מי שלא אוהב שום יכין עם בצל מטוגן
2. במתכון אחר שלי מקרימים את הירקות אחרי ההקפצה בתנור למספר דקות בטחינה גולמית .מגישים חם.
3. אפשר לערבב את הירקות החמים עם שמנת חמוצה של פעם ומיד להגיש.
תהנו
פירגה
לפי הצבע שבתמונה נראה שבתיבול יש פפריקה, האם אני טועה?
מירי הי
לא,ממש לא.אין פפריקה . לא מתאים.
הצבע רק מהטיגון
שלום לך פירגה
הסלט הזה עמיד כמה ימים ?
יום אחד לדעתי
היי פירגה, שמתי לב שיש לך אהבה והעדפה לטחינה גולמית…….האם משום שיש לטחינה תכונות המתאימות להקרמת ירקות או משום שזהו טעמך האישי ?
חג שמח
סילבי,כל המתכונים שבאתר זה טעמי האישי ויצירתיות שלי.
תכיני כמו שרשום.
מקווה שתאהבי.