מאפה פילו בפטריות שמנת וגבינות
קל מאד להכנה וקוצר מחמאה.
המצרכים:
8 דפי פילו
300 גרם פטריות חצויות
2 בצלים קצוצים
4 כפות שמן
1/2 כוס חלב
2 מיכלי שמנת חמוצה
כף קמח גדושה (אפשר גם תופח)
100 גרם גבינה צהובה מגוררת — 50 גרם למלית ו-50 גרם לציפוי
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
1/2 1 כפות שמן זית להברשה על המאפה לפני שמכניסים לתנור
אופן הכנה:
לטגן בשמן את הבצלים ולהזהיב
להוסיף פטריות ולטגן בבחישה עד שאין נוזלים
לשים בקערה את כל המרכיבים כולל הבצל , הפטריות והתיבול
לערבב.
לשמן תבנית מספר 26
לסדר את דפי ה"פילו" המשומנים בתבנית ולהשאיר שוליים בחוץ
כל דף להבריש במעט שמן
לצקת את הבלילה על דפי ה"פילו" באופן שווה
לגרר את הגבינה מעל.
לעטוף את המאפה עם דפי ה"פילו" שבשוליים
להבריש בשמן את פני המאפה
לאפות בחום 175 כ- 40 דקות או עד שפני המאפה משחימים.
תהנו
שלום פירגה
מדוע בכל פעם שאני מכינה מאפה על בסיס פילו ( גבינות בדר"כ ) תחתית הבצק יוצאת רכה ולא אפויה ?
האם 35 או 40 דקות בחום של 175 לא מספיקה ?
תודה
קרן
תכיני לפי ההוראות (לשמן וכו'….) ולהשחים את המאפה.זהמן האפיה תלוי בתנור.