פאי רועים לילדים בתבנית גדולה
הפאי מאד רך ועסיסי ומכיל ירקות. אין ביצים.
מצרכים ל"פירה" ל-2 השכבות:
12 תפוחי אדמה לבנים מקולפים חתוכים (כאמור תבנית גדולה)
1 בצל גדול מגורר
1 שן שום מגוררת
2 כפות פירורי לחם עדינים ללא תבלינים
מלח, פלפל שחור לטעם . אפשר להוסיף 2 כפות קטשופ אורגני.
הכנת ה"פירה"
מבשלים עד לרכות מקסימלית את תפוחי האדמה המקולפים והחתוכים ומועכים עם קצת מים מבושלים לפירה מאד רך.
מוסיפים את יתר המרכיבים .מערבבים ומשאירים בצד עד להכנת הבשר.
מצרכים למלית הבשר:
כוס וחצי מיץ עגבניות מבקבוק
3 כפות שמן זית או אחר
קילו בשר בקר מעורב עם הודו
1 בצל מגורר
1 שן שום מגורר
עגבנייה גדולה מגוררת בלי הקליפה
2 קישואים מקולפים מגוררים דק
גזר ובטטה מקולפים מגוררים דק
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה , כף סילאן , כורכום, אפשר להוסיף עוד 2 כפות קטשופ אורגני.
אופן הכנה:
מטגנים בשמן את הירקות 5 דקות.
מוסיפים את הבשר הטחון ומועכים ללא הפסקה עד שנהיה פירורים. מוסיפים מיץ עגבניות ויתר התבלינים. טועמים ומשבחים טעמים.
משמנים תבנית ענקית ומפזרים עליה 2 כפות פירורי לחם עדינים.
משטחים בצורה שווה 1/2 כמות מהפירה.
אופים בחום 200 מעלות עד הזהבה.
מעל מיישרים את תערובת הבשר המוכנה
מיישרים מעל לבשר את יתרת הפירה ומעבירים מזלג בקווים לקישוט הפאי.
במצב כזה אפשר להשאיר עד כחצי שעה לפני הארוחה.
מכניסים לתנור בחום 170 ומזהיבים. ברגע שזהוב אפשר להגיש חמים וטעים.
לבריאות
פאי רועים לילדים שהמבוגרים חיסלו את התבנית מרוב שהיה טעים
תודה ישי, באהבה