חזה לימוני סילאני בדגש על החמוץ מתוק
וזה מרגיש נפלא
המצרכים וההכנה:
כ-700 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
כ-700 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
2 כפות רוטב סויה סיני
2 כפות מיץ לימון
2 כפות סילאן
2 כפות מיץ לימון
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מעט פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
מלח רק אחרי טעימה
מעט פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
מלח רק אחרי טעימה
מעט קמח רגיל לקימוח ולטיגון רצועות העוף
2 בצלים קצוצים
2 גזרים חתוכים לגפרורים או טבעות דקיקות
לקמח את רצועות החזה ולטגן בהקפצה עם 2 כפות שמן עד לריכוך
בנפרד לטגן בצל וגזר ולהזהיב.להוסיף את החזה והתבלינים ואם צריך עוד קצת מים
לבשל כדקותיים ולהגיש חם
"טיפ"
נחמד לטגן על מחבת יבשה שומשום ושקדים מולבנים ולהגיש על כל מנה
תהנו
בס"ד
היום עשיתי זה מעולה מעדן אוהבת אותך כל ישועות טובות
היי פירגה
לא הבנתי את אופן ההכנה.
מטגנים בשמן ורק משרים בסילאן ויתר החומרים או מטגנים עם כל החומרים יחד במחבת?
סיון,אחרי טיגון החזה,תוציאי אותו לקערה, ותמשיכי לטגן את הירקות עם יתר המרכיבים. הכל ביחד. לא לנקות את המחבת.
אחר כך בסוף, תחזירי את החזה לעוד דקותיים ותגישי חם.
שלך,פירגה
היי פירגה
הכנתי ויצא ממש טעים, רך מאוד וטעם נהדר. מתכון פשוט להכנה ,כמו שאני אוהבת.
בעלי אמר לי כמה פעמים במשך הארוחה שאני אזכור את המתכון הזה ואכין שוב ואפילו הבת שלי שמאוד בעייתית באוכל אהבה את התבשיל הזה.
דרך אגב, המשפחה צוחקת עלי. אומרים שאני מכורה לפירגה. הם צודקים !!!!
תודה תודה ושוב תודה
סיון יקרה,הי
אז תכיני לו את המתכון הזה למרות שיש עוד מתכונים מחזה עוף מעולים באתר שלי.
בכיף ובהנאה
פירגה, האם צריך להשרות את הבשר במרכיבים של הרוטב או להוסיף את זה למחבת בזמן הבישול? תודה
אם יש לך זמן תשרי אבל לא חובה
כבר עשיתי בלי השריה. אבל יש לי שאלה שנוגע לקמח- מה התפקיד שלו? כי בסוף יצא מעין עיסה של קמח, וגם לא יצא לי אדום כמו שלך. יש לך השערה למה?
כן מורן.
החזה צריך להיות יבש ואז לא "תופס" הרבה קמח רק טיפה ובטיגון הוא מזהיב.
התבלינים נותנים את הצבע.
בהצלחה
היי פירגה יקרה!
השבוע הכנתי את המעדן הזה כניסיון למשהו חדש עבור האורחים שיבואו לצהריים בשבת. היתה התלהבות גדולה מאוד בקרב המשפחה שלי והמנה הזאת תעלה גם תעלה על השולחן בשבת כמו שאר המטעמים שיהיו על טהרת מתכונייך המופלאים. את ממש גורמת לי הנאה להיות במטבח את אישה יקרה
חניתה ערב טוב חמדתי
יופי שאת מתחברת למתכונים שבאתר ומכינה.
אני מקווה שהאורחים יתלהבו ויהנו.
תודה על המחמאות
הכנתי לצהרים ויצא מעולה!
בישלתי גם אורז ואיטריות כבסיס ומעל את החזה עוף- מממ
תודה!
דניאלה,תודה רבה.שמחתי שנהניתם ושחזרת לשתף.
madimmmmm vary good…. :
טעים,גם אני חושבת כך.
תודההההה.
פירגה
יצא פשוט מדהים, מ-ע-ד-ן. כל-כך פשוט להכין ומאוד אבל מאוד טעים.
הכנתי עם בטטה ותפו"א והכנתי ליד פתיתים. אני בטוחה שילדי יטרפו . ממתינה להם שיגיעו מהעבודה.
המון המון תודה לך פירגה על המתכונים והשדרוגים.
תמי
נפלא.מה צריך יותר? שתהני עם הילדים בכיף.
באהבה ממני.
על מנת שהמתכון יהיה כשר לפסח עדיף לקמח בקמח מצות או בקמח תפוחי אדמה או שיש לך רעיון אחר?
טלי,תנסי אחד כך ואחד כך ותחליטי ;)