
המעדן הבא נולד מתוך זכרון טעמים שלי.
מי שאוהב בצל יתמוגג מהנאה.
שמים בסיר:
קילו בצלונים מקולפים בגודל אגוז
כף חמאה
כף שמן
4 כפות סוכר חום
3 כפות סילאן או דבש
כף חומץ בלסמי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/2 כוס יין אדום מתוק או ברנדי
כף רוטב סויה סיני מתוק
מרתיחים את הכל ביחד
טועמים ומשפרים טעמים – ניתן להוסיף מעט מלח או אבקת מרק בצל לטעם
מנמיכים ללהבה קטנה ומכסים את הסיר
מבשלים כשעה או עד שהבצלים רכים . הבצלים נשארים שלמים. מדי פעם לנער בעדינות את הסיר.
אפשרות:
לפני ההגשה, בכדי להדגיש את הקירמול, כדאי להעביר את הבצלים המבושלים עם הרוטב , לתבנית משומנת, ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות- כ-10 דקות .
תהנו
ניסתי, עשיתי, יצא מעולה, ללקק את האצבעות
הי אולגי
תודה על התגובה הראשונה ;) :lol: .
מקווה שבהמשך יהיו עוד תגובות על המעדן הזה.
המשך טעים לשבת נפלאה
פירגה שלום,
ניתן להוסיף עוף/קציצות/בשר?
תודה.
ערב טוב פרח
נראה לי שלא מתאים,אבל לא ניסיתי :lol:
וואו! באמת מעדן!
עשיתי כמעט במדויק (רק בלי החומץ), כולל שלב הקירמול בתנור.
הכנה קלילה ותוצאה שווה בהחלט, כולל רוטב שהולך נהדר עם חתיכות באגט.
תודה
נפלא תודה וערב טוב
טעים ליד סלט כבד עוף. שווה לנסות