d7a9d799d7a9 d7a6d799d7a4d7a1 - עוגת שיש בחושה עם שוקולדצ'יפס

עוגת שיש בחושה עם שוקולדצ'יפס

d7a9d799d7a9 d7a6d799d7a4d7a1 - עוגת שיש בחושה עם שוקולדצ'יפסשיש בחושה עם שוקולדצ'יפס לבן
עוגה בחושה קלת הכנה אבל שונה ומיוחדת.

אפיתי בתבנית חור על ניר אפיה והפכתי את העוגה,לכן הפירורים מלמעלה.

מצרכים בקערה:
חבילה מרגרינה או חמאה רכה = 200 גרם
1/2 1 כוסות סוכר
מערבבים היטב.
מוסיפים 5 ביצים כשאחרי כל ביצה בוחשים היטב.
מוסיפים:
1/4 1 כוסות קוקוס
1/4 1 כוסות קמח תופח
כוס מיץ תפוזים   או ביו יוגורט     או שמנת חמוצה
מערבבים למרקם אחיד של עוגה בחושה. (קצת דביק)
מוסיפים:
1/2 1 כוסות שוקולד צ'יפס לבן שעורבב תחילה עם כף קמח.
לבחוש.
2/3 מהכמות לצקת לתבנית משומנת בגודל 24 או תבנית חור.
ליתר הבלילה להוסיף 2 כפות קקאו + 3 כפות סוכר + 3 כפות חלב

לבחוש ולאחד ולצקת על הבלילה הלבנה שבתבנית.
לנער את התבנית. אין צורך לערבב את 2 הבלילות.
לאפות כשעה בחום 175 מעלות.
"טיפ"
1. העוגה נהדרת גם אחרי הקפאה. ממליצה לחתוך לפרוסות לפני ההקפאה. לפני ההגשה, לחמם במיקרו שניות ספורות כדי
שהשוקולד יימס .
תהנו.

86 תגובות על “עוגת שיש בחושה עם שוקולדצ'יפס

  1. ערב טוב פירגה
    הכנתי את העוגה היום אחה"צ כאשר היא מיועדת לששי בצהרים.
    כמו שהמלצת חתכתי לפרוסות ורק אז הקפאתי.
    לא יכולתי לעמוד בפיתוי וטעמתי חתיכונת קטנטונת (בלי שיראו שחסר משהו) – והיא פשוט נ-פ-ל-א-ה :P
    הכנתי אותה פרווה ובמקום שמנת או מיץ תפוזים שמתי מעדן סויה בטעם וניל כך שזה השתלב מצויין.

    מחר בעז"ה אני רוצה להכין את עוגת הבבינה הפיקנטית.
    עוד משהו – רציתי להכין גם את לחמניות החמאה שראיתי באתר (סוף סוף שבועות ואפשר לערב החג להכין עם חמאה) אבל יש דרישה שוב ללחמניות השום שלך :P

    שיהיה לך לילה נהדר
    smile

    • ויני ערב טוב חמדתי
      תודה על הכל.את תמיד דואגת לשמח אותי.אין כמוך smile
      את העוגה צריך לחמם ממש כמה שניות ולא יותר מדי.אם יש לך מספיק זמן כמו 30 דקות תוציאי אותה לטמפרטורת החדר ולא צריך לחמם בכלל. היא תפשיר לאט ותהיה מעולה.
      אבל כמו שאמרתי גם שניות ספורות במיקרו יתנו תוצאה נפלאה.
      תהנו מהמתכונים ולאט לאט תכיני גם את אלה שלא הספקת.
      ערב נפלא לכם :lol:
      פירגה

  2. :lol: היי פירגה,היום הכנתי את העוגה המדהימה הזו,היתה רק בעיה אחת:אני חסרת סבלנות במאפים שאני מכינה בפעם הראשונה ולכן לא חיכיתי שהעוגה תיתקרר והפכתי אותה כשהיא עדין חמימה מה שקרה הוא שהחלק התחתון שהפך עכשיו לחלק העלין נשאר מודבק לתבנית והשאר ירד אל צלחת ההגשה.כמה חבל אבל כמה טעיםםםםםםםםםםםםםםם.לפעמים הסבלנות משתלמת!מזל שלא צריכים לבוא אורחים.בפעם הבאה אחכה שהעוגה תיתקרר ואז אהפוך אותה. laugh

    • ערב טוב שירית
      להבא לשמן היטב את התבנית ולקרר לפני הופכים.
      בהצלחה ותהנו מהעוגה :lol:

  3. מעולה- חילקתי הכמויות ב2 והכנתי באינגליש קייק (אפייה 40 דק')
    לחה ומפתיעה -השוקולד צ'פיס הלבן עושה את העבודה)
    תודה..
    אגב – עוגה כושיתץ עסיסית שלך – להיט! הכנתי כבר 4 פעמים אבל.
    רק שאלה – כשהכנתי בתבנית אינגליש חד פעמית(לא מכסף)היא לא תפחה בכלל – מה יכולה להיות הסיבה..?
    אולי התבנית?
    שוב תודה :P

    • הייי נורית
      אני אפיתי את הכושית ב-2 תבניות חד פעמיות רגילות ויצאו ממש גבוהות.
      לא אפיתי באינגליש קייק אחרות כך שאין לי מושג איפה הבעיה.
      יום נעים וטעים smile

  4. פירגה מה אפשר לשים במקום הביו. יש לי אורחים המחותנים החדשים ואני מכינה כמה סוגי עוגות…תשובה דחופה…באים ביום שלישי הזה..לקחתי גם את כדורי הפטי בר.. או שאני יכין את העוגה שחור לבן המוצלח..אפשר שם לשים מיץ תפוזים תפוזינה.

  5. התוודעתי לאתר שלך אתמול ונדהמתי …כל הכבוד …יישר כח
    אנחנו מוזמנים לערב חג לגיסתי והורי בעלי מקפידים על הפרדה חלב בשר-חפשתי עוגת שמרים שוקולד ומדפדוף באתר הגעתי לעוגה הזו שכבשה אותי בסערה…כל כך יפה ומגרה
    אני מעונינת לאפות אותה לארוחת חג -אולם יש בה 3 כפות חלב-איך ניתן להמיר את חלב מבלי לפגוע בעוגה?
    איפה ניתן להגיע למתכון של עוגת שמרים שוקולד?ראיתי תפוחים אבל לא שוקולד
    תודה רבה ושתהיה לך ולבני משפחתך שנה מתוקה

    • עירית יקרה תודה שהצטרפת אלינו לאתר הביתי שלי. מקווה שנהנה ביחד ובכיף.
      3 כפות חלב תמירי למים.

      עוגות שמרים חפשי בקטגוריה: עוגות שמרים ס"ה יש 8 עוגות שמרים וביניהם יש במלית שוקולד

      מליות שוקולד חפשי בקטגוריה: מליות. יש שם מליות נפלאות.

      בהצלחה ומקווה שתכירי את הקטגוריות וכך תוכלי למצוא את כל שאת חולמת עליו.

      יש בדף הראשי של האתר בצד שמאל למעלה חפש באתר…..רשמי את המילה שאת רוצה ותגיעי למבחר המתכונים . למשל אם תקישי חצילים יעלו כל מתכוני החצילים אחד אחרי השני.
      smile

      • הי
        העוגה יצאה נפלאה למרות שהחלק התחתון נדבק (השוקולד צ'יפס שקע מטה ונדבק).
        אני אנסה לעשות זאת שוב ולעקוב מדוע זה יצא ככה.
        לגבי נושא 3 כפות חלב …כיצד להמיר לפרווה??
        כ"כ האם ניתן להוציר את השוקולד צ'יפס מהעוגה ולהפוך אותה לעוגת שיש? נראית לי מדהימה גם בלי השדרוג.
        תודה על קבלת הפנים. laugh

        • :eek: אה…ראיתי את תשובתך ללימור.OK….
          אבל נא עזרי לי להמיר את 3 כפות החלב…בשביל משגיחי הכשרות שביננו..(אולי חלב סויה?אין לי במקרר באופן שוטף….אולי מים?)
          חן חן
          עירית

  6. היי פירגה
    מאוד מאוד נהנית מהמתכונים שלך- ממש התמכרתי…
    הכנתי את העוגה יצאה מדהימה חוץ מזה שהיה לי קצת קשה לפרוס אותה נדבקה לי לתחתית לא שמתי נייר אפיה במקום תבנית עם חור אפשר באינגליש קייק? כמה תבניות אם כן?

    • לימור העוגה מתאימה ל-2 אינגליש קייק
      בגלל שיש לשוקולד נטייה לשקוע הוא גם נדבק.
      ע"מ למנוע את התופעה שימי ניירות אפיה ואפילו תשמני אותן טיפה.
      בהצלחה smile

  7. היי פירגה…
    ראיתי שיש פה עוד לימור.
    העוגה פה אפויה בסיר פלא?
    בא לי לא לעבוד וכל היום רק לאפות דברים מהאתר שלך

    • כן לימור סיר פלא.כדאי לשים בתחתית ניר אפיה ולהפוך את העוגה אחרי האפייה.
      בהצלחה ותהנו ממנה כמו כולם smile

    • שושן בקר טוב חמודה
      בדיוק המלצתי לשים ניר אפיה בתחתית התבנית ואחרי האפייה להפוך את העוגה.
      תודה ותמשיכי לעדכן ולהנות smile

    • היי פירגה

      הכנתי את העוגה הזאת יצאה מהממממממם.

      כמו כל שאר העוגות שהכנתי מהבלוג שלך.

      העוגה הזאת הפכה לעוגת השבת אצלנו.

      דליה

  8. עוגה פשוט מעולה. היא באמת שונה מכל עוגות השיש והשוקולד צ'יפס ממש משדרג אותה.
    :lol: :lol: :lol:

    • נורית יקרה
      תודה ענקית מכל הלב על התגובות ששלחת לי.
      המשך יום מקסים לך smile

  9. פירגה שלום,
    אשמח לדעת במה ניתן להמיר את הקוקוס בעוגה זו(שקדים, אגוזים אורעיונות נוספים, אני פשוט לא אוהב את טעם הקוקוס)
    תודה
    עומר

    • פנינית,
      אפיה בתבנית סיליקון בתנאי שאת בודקת היטב שהעוגה אפויה מבפנים.
      ערב טוב smile

  10. בס"ד

    שלום רב
    איך אפשר לשים נייר אפיה בתבנית עגולה עם חור? לעצב את הנייר לפני? חחח
    האם לא מספיק לשמן אותה?
    אני מתכוונת להכין אותה פרווה, יש בעיה להשאיר אותה בחוץ ולא במקרר?
    ערב שמח :lol:

    • שוקולדה ערב טוב
      חובה לשים ניר אפיה גזור ומעוצב.
      עד יומיים תשאירי בחוץ.
      ערב נעים smile

  11. הי פירגה
    אפיתי את העוגה לטעמי הרבה מדי סוכר והרבה מד קוקוס לפי התמונה ציפיתי להרבה יותר בסוף קיבלתי עוד סוג של בחושה כבדה

  12. היי פירגה יש לי 3 שאלות
    חייבים שוקולד ציפס לבן? או שזה בסדר עם שוקולד ציפס רגיל ? האם זה מהותי ?
    אף פעם לא אפיתי עם נייר אפייה, האם צריך לגזור עיגול של הנייר בגודל התחתית בלבד? או גם קצת שוליים?
    והאם נייר האפייה בא במקום שימון התבנית? או צריך גם אותו לשמן ? תודה רבה

    • יעלי הניר רק בתחתית כדי שאם את רוצה להפוך את העוגה יהיה יותר קל. כדאי לשמן גם את הדפנות.
      כל שוקולד מתאים.
      smile בהצלחה
      תעדכני אותי אם הצליח לך.תודה smile

  13. תודה פירגה שענית, אך לא ענית לי לגבי שימון נייר האפייה, גם אותו צריך לשמן או רק את דפנות התבנית?

    • הי יעלי
      אני אף פעם לא משמנת ניר אפייה,אבל גם אם משמנים לא קורה כלום וזה בסדר.
      smile את הדפנות תשמני כי אין ניר.

  14. היי פירגה
    אני חוזרת אלייך עם תובנות בקשר לעוגה , האמת קצת התאכזבתי .
    השתמשתי בתבנית עם חור שבתחתית שלה יש דוגמה (נרכשה באיקאה ) שמתאימה בדיוק להפיכת עוגה שמתי נייר אפייה כעצתך , שימנתי את הדפנות ואפיתי אחד לאחד עפ"י הוראותייך, שעה אפייה בחום 175 .
    חיכיתי 3 שעות מרגע שהוצאתי מהתנור, והעוגה פשוט נדבקה, והיה קושי להוציא אותה מהתבנית, למרות שחיכיתי להתקררותה.
    שלא לדבר על התבנית ועל השאריות שנדבקו ולקח לי זמן לא מועט לקרצף ולנקות אותה.
    השתמשתי בשוקולד ציפס רגיל, ולא לבן מה שנתן שכבה מאד כהה למעלה, אבל זה לא הענין. אולי גם כמות של כוס וחצי של שוקולד ציפס רגיל במקום לבן גורם למתיקות יתר ?
    בכל מקרה זה המצב, לא יודעת אם להאשים את התבנית , את עצמי , (אגב אף פעם לא משתמשת בנייר אפייה וזה היה פשוט נסיון לא מוצלח.

    • יעלי,שימון התבנית ושימוש בניר אפיה בתחתית מספיק בשביל שהעוגה תצא בשלמותה.
      קשה לי להבין למה העוגה נדבקה למרות.
      האמת שאני כבר מזמן משתמשת רק בתבניות סיליקון והבעיה נפתרת מאליה. אף פעם לא נדבק.
      בכל אופן,לפחות העוגה טעימה? הבנתי שמתוקה מדי.
      smile

  15. פירגה שלום רב !
    א. הכנתי את עוגת המוס שוקולד{קפואה} יצאה נהדר וגם קלה להכנה כולם אהבו למעט בעלי שטען שהיא קצת כבדה .,ו…העיקר הרוב קובע !!!!!!!!!!
    ב. לגבי העוגה הזו תבנית סיליקון כמו גומי עם חור באמצע צריך לשמן או נייר אפייה ?
    ד.א
    את וודאי שואלת את עצמך "מה היא כותבת לי בשעות כ'כ מאוחרת"?
    אז ככה נולדה לי בת לפני חודש וברוך השם לידת נס,והלילות הלבנים גם ברוך השם אין תלונות .
    וסתם רציתי לשתף אותך.
    אז תודה על אתר מ ק ס י ם.!!!!!!!!!!!!!!!!

    • אדווה מזל טוב יקירתי.
      נחת והנאה.מנסיון,זה הדבר הנפלא ביותר עלי אדמות ;) :lol: אצלי זה כבר מרגיש כך עם הנכדים.חהחהחהחהחהחה.
      יש לי הצעה לגבי העוגה בתבנית עם החור. לוותר , כי לא תמיד העוגות יוצאות שלמות ויפות.
      כן צריך גם לשמן וגם לקמח אותן כדי שהעוגות יצאו יותר בקלות.
      עדיף פשוט להכין בתבנית עגולה רגילה רק לשמן אותה תחילה ולהוריד את כמות הסוכר רק לכוס. נראה לי כוס וחצי יהיה לכם מתוק מדי.
      נשיקות ויום נפלא smile

  16. היי פירגה יש לי שאלה אם אני אוותר על הקוקוס האם תהיה לזה השפעה על הטעם?אפשר להחליף אותו במשהו אחר?
    תודה מראש smile

      • בסוף הכנתי אותה,עם הקוקוס,היא התפרקה לי קצת אבל יצאה טעימה כמו כל המתכונים שלך ;) :lol:

  17. לא היה לי הרבה זמן אז כבר הכנתי.
    חשבתי שיהיה לי קשה לערבב מרגרינה (אפילו חתוכה לקוביות) עם שאר החומרים, לכן הכנתי במיקסר.
    את החלב (3 כפות) החלפתי במים פושרים.
    הכמות הספיקה ל-2 תבניות אינגליש קייק. לא שימנתי אבל שמתי נייר אפייה.
    יצא נהדר smile לא פירורי כמו שלך (למרות שהפכתי), אבל לא נורא

  18. פירגה
    ערב טוב !!!
    רציתי לשאול כשאת רושמת כמות של כוס או חצי כוס של מוצר מסוים למשל כוס מיץ או חצי כוס אגוזים או כל מוצר אחר לאיזו כוס הכוונה חד פעמי או כוס זכוכית רגילה עם ידית ???

      • פרגה
        בוקר טוב !!!
        תודה רבה שחזרת אלי אני הולכת להכין תעוגה שיש הזו היא נראית ממש טובה אעדכן אותך איך יצאה בינתיים שיהיה לך המשך יום טוב.

          • פרגה !!!
            סיימתי להכין תעוגת שיש בחושה עם שוקוצ׳יפס הכנסתי אותה להקפאה בלי לפרוס כי לא התאפקתי וחתכתי לי חתיכה והיא קצת התפוררה היא יצאה פצצות מזה טעימה וואוו אין דברים כאלה חברה לכל הגולשים והגולשות מי שלא טעם עדיין תעוגה הזו פשוט פספוס אתם חייבים להכין אותה עוגה קטלנית פרגה אין עלייך את ענקיתתתת אני לא מצליחה להוסיף סמיילים אז תוסיפי לעצמך את גדולה תודה רבה חיבוק ענק

  19. אורנה בקר אור יקירתי
    בעוגות שיש תמיד המרגרינה רכה מאד ולא מומסת.
    בהצלחה. smile

  20. יקירה.הכנתי ויצאה מעלפת!!!!
    טעימה מאוד,מומלץ למי שמתלבט.
    הפחתתי מכמות הסוכר לכוס אחת בלבד.
    תודה שאת כ"כ עוזרת לגוון במטבח.
    חיבוק ענק,חג שמח.

  21. עוגה מדהימה. הכנתי לפני פסח עם קמח תמי, נטול גלוטן. יצא פיצוץ. היום אני מכינה עם קמח רגיל לעבודה של הבעל.

  22. האם צריך לשים גם תפוזים וגם ביו יוגורט ביחד
    או שצריך לבחור לגבי פרווה אני שואלת תודה

  23. בוקר טוב פירגה מה אפשר לשים במקום 3 כפות חלב כדי שהעוגה תצא פרווה !

  24. הי במקום שוקולד ציפס הוספתי שוקולד פרה עם סוכריות ובמקום שמנת או מיץ הוספתי אשל.
    יצאה עוגה אוורירית מאוד טובה. תודה

    • הי ויאולטה
      תודה שהקדשת מזמנך לחזור ולתת מחמאות לעוגה.
      אהבתי את השידרוג.תוכלי תמיד לגוון ולהנות.
      חג שמח ומתוק לך ולבני ביתך smile

  25. חג שמח ושנה טובה לך ולבני משפחתך. אם משתמשים בשמנת חמוצה האם שמים מיכל שלם מבחינת הכמות. בתודה.

  26. היי פירגה, הכנתי את העוגה היא טובה מאד אבל כבדה, חשבתי שאולי טעיתי בכמויות ועברתי שוב על המצרכים, אבל הכל תקין. האם את מכינה את המתכון במיקסר לאורך כל התהליך, אשמח אם תוכלי להבהיר את עיניי. ובאותה הזדמנות גמר חתימה טובה.

    • מרים הי,
      היא אמורה לצאת אוורירית. אני לא מכינה במיקסר.
      את יכולה לשנות וכן להקציף את החלבונים. אולי זה ישפר את הסמיכות.
      גמר חתימה טובה. smile smile

  27. היי! אני מאד נהנית מהאתר שלך כל המתכונים שהכנתי יצאו סוף הדרך,אז דבר ראשון תודה smile
    לגבי העוגה, אפשר להחליף את המרגרינה בשמן?

    • אפרת,לא יודעת לגבי העוגה הזו.
      בד"כ אני מחליפה את המרגרינה או החמאה בשמן=3/4 כוס.
      שווה לנסות גם על העוגה הזו. הגיונית? אפשר.
      בהצלחה וחג שמח smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *