מחבילת שעועית עדינה הכנתי פשטידה.
לרגע לא היססתי לשלב שעועית ירוקה במאפה
כמי שמחפשת כל הזמן גיוונים וקצת "אחרת"
הלכתי על זה בלי היסוס והתוצאה טעימה ואפילו מיוחדת למראה.
מצרכים והכנה:
600 גרם שעועית ירוקה עדינה (סנפרוסט) מרוככת במיקרו בקערה עם 2 כוסות מים (את הקערה לאטום בנילון נצמד ולחורר מעט ליציאת אדים). אפשר לרכך בסיר עם מים רותחים על הגז.
ריכוך כ-10 דקות או עד לפריכות.
לסנן , לשים בקערה ולהוסיף אליה:
2 בצלים חצויים ופרוסים מוזהבים ב-5 כפות שמן
מיכל שמנת מתוקה רגילה או לבישול
3 ביצים טרופות במזלג
150 גרם גבינה צהובה מגוררת (כל סוג מתאים)
כפית שטוחה חרדל
עוד 2 כפות שמן קנולה
כף אבקת מרק בצל
חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 כפות גדושות קמח תופח
מלח ופלפל
לערבב ולצקת לתבנית משומנת בגודל 20X25 . המאפה לא גבוה
לאפות כ-30 דקות בחום 175–או עד שמוכן וזהוב.
"טיפ"
אפשר לגוון ולהוסיף לקערה קיצוצי קשיו.
תהנו .
תהנו .
הפשטידה מעולה !!!!!!
הכנתי כבר כמה פעמים ולא נמאס אפעם.
לא חשבתע שניתן לעשות עוד משהו עם שעועית מלבד לבשל במיץ עגבניות (-:
חידוש מרענן.
תודה.
בס"ד
בוקר טוב, רציתי לשאון אם אפשר לעשות את הפשטידה פרווה? , תודה ויישר כח על המתכונים הנפלאים!
ברכה,אותו דבר רק בלי הגבינה.
את יכולה להוסיף כף מלאה סלט חומוס ביתי או קנוי.
לבריאות ושבת שלום לכם
שלום פירגה!
קראתי כבר הרבה מתכונים שלך פה, וכל פעם אני נהנית מחן הכתיבה שלך!
רציתי לשאול אם התכוונת להוסיף ממרח חומוס ע"מ להעשיר את המרקם? ומה לגבי השמנת?
היא משמעותית במתכון או שאפשר פשוט לדלג\להוסיף מעט מים? פשוט אני לא אוהבת את תחליפי החלב הסינטטיים… (מרגרינה, ריץ')
תודה על כל המתכונים המדהימים שלך, על ההגשה ו -ה-תמונות
מוריה.
מוריה,אלה המרכיבים שלי ובגלל שהפשטידה מיוחדת תשאירי כמו שהיא.
המשך טעים וביחד
אבל לא הבנתי את עניין החומוס שכתבת למגיבה הקודמת.
תודה.
מוריה,אני כמעט לכל קציצה או פשטידה מוסיפה כף חומוס
כמובן אתם לא חייבים.