עוד מתכון שזכור לי מבית אמא
ולי אין בעיה לזלול אותם ככה כמו שהם בלי שום תוספת.
בדרך כלל,מתאים מאד ליד תבשילי בשר דגים ועופות.
המצרכים וההכנה:
8 עד 12 פלפלים ירוקים (לא מסוג גמבה) הבהירים והדקים יותר
בסיר ג ד ו ל שמים:
6 כוסות מים מהברז
2 כוסות חומץ רגיל
2 כפות מלח גס
כף סוכר
3-5 גרגרי פלפל אנגלי
ראש שום חתוך גס
בצל חתוך לחצי או רבע
אפשר לשלב פלפל חריף ועלה דפנה
מרתיחים את התחמיץ עם כל המצרכים בלי הפלפלים טועמים ומשפרים טעם לפי מידת החמיצות שאתם אוהבים.
התחמיץ שלי די עדין ולא חזק מדי. אצל אמא למשל החומץ שולט.
כשהמים רותחים מנמיכים להבה ומכניסים את הפלפלים שלמים לבישול של עוד 1/4 שעה . הגוון שמתקבל בהיר.
אני מכסה את הפלפלים במכסה פיירקס ק ט ן מהסיר ודוחסת אותם לתוך הסיר שיצופו היטב במים.
מצננים ושומרים בצנצנות במקרר.
תהנו מיד ואין צורך לחכות.
כשהמים רותחים מנמיכים להבה ומכניסים את הפלפלים שלמים לבישול של עוד 1/4 שעה . הגוון שמתקבל בהיר.
אני מכסה את הפלפלים במכסה פיירקס ק ט ן מהסיר ודוחסת אותם לתוך הסיר שיצופו היטב במים.
מצננים ושומרים בצנצנות במקרר.
תהנו מיד ואין צורך לחכות.
פירגה יקרה. מתכון ממש נפלא. האם ניתן לשלב גפ פלפלים בצבעים אחרים כמו אדום צהוב כתום?
אגב הכנתי את פשטידת הפטריות שלך ממש להיט.
בקר אור
אפשר לשלב עוד פלפלים במגוון צבעים.
תודה על המחמאות לפשטידת הפטריות.להבא אם לא קשה אשמח לתגובה מתחת למתכון עצמו כדי שנדע במה מדובר. (גם אני ;) )
יום נפלא ומתוק
פירגה יקרה,
איזה יופי! ולא צריך לקלות את הפלפלים.
אני שואלת את השאלה שנשאלה לפניי:
אפשר לשים גם פלפלים אדומים וצהובים, כדי שיהיה שמח בצנצנת?
בתודה :lol:
נועה,אפשר להוסיף מגוון צבעים.
ראית את קטגוריה חמוצים שלי? כנסו לראות ולהסניף :lol:
יום נהדר לכם
פירגה הי!
כרגיל- מתכון מנצח. האם חייבים לשמור במקרר? דליה
דליה חמודה כן צריך מקרר.
יופי ששיתפת ויופי של חמוצים לחג.
תהנו וחג שמח
הי פירגה
שאלה – האם אני יכולה לעשות את המתכון הזה עם פלפלים חריפים ירוקים?
אשמח לתגובתך
הדס ערב טוב
אני לא מכירה כך
:מי ששואל לגבי פלפלים בצבעים שונים לא טעם וגדל על מעדן שכזה עוד מילדותו :lol: