כבר הכנתי המון תבשילי ומאפי כרובית ובכל זאת רוצה כל פעם משהו קצת אחר.
היום האחר זה התיבול.
בכל אופן, מתאים גם רוטב עגבניות או רוטב בשמל.
אפשר גם רק שמן זית ותיבול עדין שאתם אוהבים.
מצרכים והכנה :
מרככים כרובית (אני מרככת במיקרו)
מבשלים פרוסות דקות מ-4 תפוחי אדמה
מטגנים 3 בצלים פרוסים – להזהיב
רוטב:
שמים בכלי
1/4 כוס שמן זית
כף אבקת מרק בצל
2 כפות סילאן
כף חומץ
כף פפריקה מתוקה וקומץ חריפה
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל שחור
לערבב ולהוסיף 4 כפות מים
לטעום ולשפר טעמים
סידור בתבנית פיירקס:
לשמן תבנית עד למעלה
לפזר 1/2 מכמות תפוחי האדמה
מעל תפוחי האדמה לפזר 1/2 פרחי כרובית חתוכים
מעל הכרובית לפזר חצי מהבצל
לצקת עם כף ובאופן שווה 1/2 מכמות הרוטב
לסדר עוד שכבה דומה כשלמעלה הבצל והרוטב שנשאר
עוטפים את התבנית בניר כסף ואופים 45 דקות
לפני ההגשה מסירים ניר ואופים עד שהמאפה שיזהיב קלות
תהנו
היי פירגה ,
איך לבשל את התפו"א ? עד שרכים ?
ירדן שלום
כן ובהצלחה
שלום פירגה
כמו בכל שבוע, אני פותחת את האתר שלך ומחפשת מתכונים לשבת.
הפעם חיפשתי מתכון עם כרובית. הכנתי את המתכון הזה. היה טעים מאד. כמו כל המתכונים שלך.
צביה הי,יופי שעדכנת.
תודה על המחמאות.
חג שמח וכשר.
כמה שאלות:
חשבתי להכין לארוחת ערב חג בראש השנה. לדעתך, מתאים?
חשבתי להוסיף בטטות, הולך?..
המרקם הוא כמו של פשטידה/מאפה/תבשיל?? איך אפשר להפוך המתכון ליציב ויפה להגשה. אין כאן ביצים אפילו..
בכל אופן, אשמח להצעות לשיפור!
יום טוב וחג שמח!!
כיון שזה מאפה ולא פשטידה זה לא נחתך ישר ויציב. אפשר להוציא מרובעים עם מרית (עד כמה שאפשר יציב)
לא ניסיתי עם בטטות,אני אוהבת לגוון והייתי מנסה לשלב.
חג שמח .
היי פירגה מה שלומך עובדת קשה לחג,אז ככה אנחנו מוזמנים לחג ויש שם מישהו שאוהב במיה,ואין מי שיעשה לו אני רוצה להפתיע אותו.
אני רוצה לעשות בתוספת בשר או עוף.
האם את יודעת?
אורלי,הנה פינוקים לבמיה:
http://pirge.co.il/בשר/במיה-וקציצות-בשר-בצליות
http://pirge.co.il/עופות/עוף-במיה-וחומוס
http://pirge.co.il/תוספות/אורז/מאפה-בחישה-של-אורז-ובמיה
http://pirge.co.il/תוספות/ירקות-מבושלים-אפויים-מוקפצים-וקלויים/במיה-אפויה
תהני חמודה.
הי פירגה, אני מרעננת לך זכרונות ממתכון מגרה מ- 2008 :P .. רשמת שניתן להכין עם רוטב עגבניות או בשמל. כלומר, רוטב עגבניות בסיסי יכול להחליף את זה המוצע?.. מאד מתחבטת בין השניים :|
תודה רבה מרב
רוטב עגבניות בסיסי יכול להוות תחליף טוב אם אתם אוהבים. שאלת טעם אישי.
כיף שחוזרים גם אחורה במנהרת הזמן ;) :lol:
בתנור…….
הכנתי את המתכון בלי הכרובית היה להיט…………
למה אצלך יצא לבן?
יופי,התמונה עכשיו יותר ברורה?