d79ed7a2d795d799d7a0d799 d7a9d795d79ed7a9d795d79d - מעויני שומשום מלוחים

מעויני שומשום מלוחים

d79ed7a2d795d799d7a0d799 d7a9d795d79ed7a9d795d79d - מעויני שומשום מלוחים
מעויני שומשום מלוחים
בהבזק של רגע בא לי להכין משהו מלוח,פיקנטי ובעיקר מהיר מהיר…..
אז בחשתי וערבבתי ויישרתי בתבנית .חתכתי ומיד הגשתי. יאמי.

מצרכים בקערה:
כוס שמן
כוס שומשום לבצק
כפית מלח דק
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
150 מ"ל ביו יוגורט
ביצה טרופה במזלג
ההכנה:
ללוש לבצק שנפרד מדפנות הקערה
להניח ניר אפיה על התבנית הגדולה של התנור וליישר את הבצק (גובה הבצק כס"מ אחד)
לחתוך למעויינים בינוניים (  לחתוך עד הסוף   ל פ נ י   האפיה)
לאפות כ-30 דקות בתנור בחום 175 מעלות . ברגע שהזהוב הופך לחום עדין, זה מוכן.
לשמור בקופסה סגורה
תהנו

26 תגובות על “מעויני שומשום מלוחים

  1. פירגה יקרה ,
    הכנתי את המעויינים ,יצאו מעולה .
    מומלץ בחום לאוהבי המלוחים ,לא צריך לקנות עוגיות עבאדי ,הן יותר טעימות ושוות.
    והן ביתיות. :lol: ;)

    • לייט חג שמח
      להחליף כרגיל באחד ממוצרי הסויה.
      יוצא מעולה. שווה להכין ולהנות.
      בהצלחה smile

  2. חג שמח

    עשיתי הפעם לפי המתכון המקורי שלך ויצא יאממממממממממממממי

    תודה רבה

  3. 2 שאלות 1.מגש השחור הגדול או יותר קטן 2.חייב צורת מעויין אפשר לעשות בצורת עבאדי

  4. אז כן אפשר לעשות בתור בייגלה לא רק לשטח
    דרך אגב העוגיוות שעשיתי אתמול ללא סוכר עם הצימוקים קרשמיט בעלי אהב מאוד לא שמתי בכלל סוכר אלה רק 2 שקיות סוכרזית יצא מדהים אני הימרתי לחצי כוס צימוקים וחצי כוס חמוציות וחצי אגוזים לממש אבקתי

    • חגית,תנסי,בתקווה שיצא טוב. אני הכנתי כמו שרשום.

      תהנו מהתוצרים שאת מכינה smile

  5. במקום שמן רגיל השתמשתי בשמן זית
    במקום כוס שומשום השתמשתי ב 1/2 כוס שומשום
    ו- 1/2 כוס גרעיני חמניה קלויים קלופים
    +הוספתי חופן גדושה בצל מטוגן(קנוי)
    משדרג לגמרי את המאפה

    • דפנה זה נקרא טעים.
      תודה smile בטוח שיקראו את התגובות ויראו את השידרוג הנהדר שלך.
      תהנו smile

  6. בתמונה זה נראה כאילו פיזרת שומשום מעל הבצק.האם זה אכן כך ואם כן האם זה בנוסף לכמות השומשום שמצויינת במתכון?האם הביצה בתוך הבצק או שהיא מיועדת להברשת העוגיות?

    • רותי זה מה שכתבתי הכל בתוך קערה:

      מצרכים בקערה:
      כוס שמן
      כוס שומשום לבצק
      כפית מלח דק
      1/2 2 כוסות קמח
      שקית אבקת אפיה
      150 מ"ל ביו יוגורט
      ביצה טרופה במזלג

      ולא פיזרתי גם למעלה.

  7. המקלות נראות מעולות השאלה האם הן פריכות כמו עבאדי
    אשמח לתדובה
    טרום חג שמח פירגה היקרה
    רחלי
    ;) ;)

  8. פירגה המקלות יצאו כעת מהתנור יצאו סופר מעולה כדי לקבל קצת יותר פריכות
    לאחר שהתייצבו באפייה הפרדתי בזהירות בינהם בין 2 מגשים, ואפיתי עד להזהבה
    באמת יוצא 30,דקות אפייה בטורבו
    יצא פיצוץ מדהים טעים תבורכי
    אין כמוך
    רחלי
    ;) ;)

    • רחלי יקרה
      תודה רבה וכיף שהצליח ושאהבתם.
      ראיתי ששאלת לגבי שדרוגים. לפעמים יש שדרוגים בתגובות של מי שכבר הכין.
      יום טוב וחג שמח לכם smile

  9. שאלתי היא האם מישהי שידרגה את המקלות.לעוד טעמים
    אשמח לפידבקים
    תודה
    רחלי
    ;) ;)

  10. פירגה היקרה
    איך אפשר לשדרג את המתכון עם גבינה ואיזה סוג כדי שיישארו פרחכות
    עשיתי אותם יצאו מעולות
    רציתי לשדרג האם גבינה צהובה הפשוטה מפוררת לפתיתים תתאים והעוגיו יהיו פריכות עדיין?,
    גם רציתי לדעת האם פפריקה אדומה או כמון,/כוסברה בתבלין עליהם לבזוק יהיה טעים???אשמח לתשובה פירגה הנהדרת
    תודה
    רחלי
    ;) ;)

  11. בסוכה שלנו אורה וצהלה….
    האורחים באים והשמחה גדולה.

    הכינותי מעויני שומשום.
    חצי כוס שומשום וחצי כוס גרעיני חמניה קלויים קלות.

    קל להכנה ,התוצאה נ פ ל א ה.
    מעויני אושר .

    מועדים לשמחה.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *