d79bd7a2d79bd799d79d d797d79ed7a0d799d799d794 - כעכים עם גרעיני חמנייה

כעכים עם גרעיני חמנייה

d79bd7a2d79bd799d79d d797d79ed7a0d799d799d794 - כעכים עם גרעיני חמנייה

כעכי חמנייה ושומשום

מי שמרגיש צורך לגיוון מהרגילים, מוזמן להכין.
מקור:פירגה

שמתי בקערה את המצרכים הבסיסיים לבייגלה שאני בדרך כלל מכינה
מבצק שק"ם על בסיס שמן.
הבזק של רגע "תפס" אותי להוסיף לכעכים גרעיני חמנייה ושומשום.
הרגיש לי שיהיה מאד טעים. התוצאה לפניכם.
הטעם? פיצוצי בגלל הגרעינים והשומשום.

בקערה:
1/2 2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
מלח לטעם
4 כפות שומשום
3 כפות גרעיני חמנייה
מיכל יוגורט ביו 3% = 200 גרם
מיכל שמן רצוי קנולה (למלא במיכל הריק של היוגורט)
ללוש לבצק אחיד
בגלל שהבצק על שמן מציעה לכם להכין כעכים יותר שמנמנים או מקלות
וזאת פשוט להקל את ההכנה.
כל כעך טובלים בשומשום (אין צורך בביצה,כי הכעכים שמנוניים)
מניחים על ניר אפיה
אופים בתנור חם 175 עד שמשחימים

אם הם מאבדים מפריכותם,ניתן לפני ההגשה לחמם מעט בתנור/אובן.
תהנו

32 תגובות על “כעכים עם גרעיני חמנייה

  1. פירגה יקרה,
    הכנתי את הכעכים הנל" וכן את המעוייני שומשום ,יצא "סוף הדרך ",בעלי והבנות נשנשו בלי הפסקה.
    הגשתי אותם למס" אנשים והם פשוט התלהבו ,השוו אותם לעבאדי.מאז שגילינו אותם אני מכינה אותם
    בכל הזדמנות ואנחנו נהנים ומשמינים.כדי להקל על העבודה לא עשיתי כעכים עגולים אלא שיטחתי
    את הבצק בתבנית וחתכתי לפני האפייה .יצא מעולה .
    תודה.(לא הצלחתי להוסיף חייכן ,אז קבלי שניים )

    • הילה ממוש
      בקר אור חמודה אם לא קשה לך לכתוב את חוות הדעת שלך ושל בני הבית על מעוייני השומשום בתגובות של המתכון עצמו שכולם יראו.
      תודה smile

      עשית לי חשק ענק ;) להכין את כעכי החמנייה והשומשום . שולפת שרוולים והולכת להכין. יאמי
      :lol:

  2. פירגה חג שמח ;)
    האם את חושבת שניתן להכין את הכעכים ככעכים מתקתקים? (הרעיון שלי היה להוריד את גרעיני החמניה ולהוסיף סוכר/ דבש/ סילאן לבצק…)
    מה דעתך?… אם כן, מה מהשלושה הכי טוב להוסיף וכמה?…
    תודה ויום נפלא :P

    • קרסניצקה,תנסי ותעדכני. לא בטוחה לגבי המרקם הסופי. לא ניסיתי. מוסיפים כ-3/4 כוס סוכר.
      נקווה לטוב. :lol:
      בקר נפלא smile

    • קרסניצקה,אם יצליח והבצק יהיה נוח לעבודה,שחזרי לי את המתכון עם הכמויות ואכין לאתר.
      smile

  3. הי פירגה, :
    רק היום הזדמן לי סופסוף לשנס מותניים ושרוולים ולערוך את ניסוי הכעכים… :shock:
    הכנתי בדיוק על פי המתכון המקורי, אך הורדתי את גרעיני החמנייה והוספתי 3/4 כוס סוכר- כמו שאמרת. (אגב, שמתי גם מעט מלח…)
    הבצק עצמו יצא לי נוח למדי… (אני הוספתי עוד 2/3 כוס קמח… אבל נראה לי שזה היה יותר מידי ואני ממש לא בטוחה שצריך בכלל…) :?
    עיצבתי כעכים קטנים וטבלתי אותם (מצד אחד) בשומשום… בחלק, עירבבתי בשומשום מעט סוכר דמררה.

    תוצאות:
    הכעכים עם הסוכר- פריכים יותר מאחיהם המלוחים (בדקתי בזמן ובחום אפייה זהים)
    המתיקות- נעימה ועדינה ביותר.
    הבעיה: זה עדיין לא זה…משהו כאילו חסר בכל זאת… אני לא מצליחה להבין מה.. אולי איזה תבלין (קינמון, א. מוסקט…) אולי מעט סוכר וניל… או קליפות הדרים?? :oops: :?

    סיכום:
    הרעיון שלי היה חביב, אך יש בעיות קלות בשלבי הביצוע…
    מה דעתך?… האם יש לך אולי הצעות לשיפור? אני אשמח לערוך ניסוי חוזר, עם כל שינוי שייראה לך…

    smile

    • קרסניצקה יקרה
      אין לי הצעות לשיפור כי לא הכנתי אחרת. לכן כתבתי לך שאם תכיני ויצליח תשתפי אותי.
      תודה שכתבת בפרוטרוט את השינויים והתוספות. לשיקולכם,אם להכין ולשנות את המתכונים שלי.
      smile

  4. היי פירגה יקירה!
    הכנתי אחה"צ את הכעכים וכרגיל התנפלות על התבנית כשכולם קוראים יחדיו נא לבוא לטעום מתכון חדש של פירגה ככה זה אצלינו כל יום חמישי טעים טעים טעים ובנוסף כרוכיות ממולאות מהבצק הלבן המופלא שלך בטח לא ישאר בקרוב פירור ונמשיך הלאה שבת שלום :lol:

  5. פירגה יקירתי בוקר נפלא
    האם השומשום והגרעינים בתוך הבצק או שזה לטבילה? smile smile smile smile

    • ריקה יקרה
      כתבתי לשים את כל המצרכים בקערה ואחר כך ללוש.. כלומר כל מה שרשום כולל ….

  6. כרגע הכעכים יצאו מהתנור,יצאו ממש טעימות,אין מילים,האם צריך לשים אותם במקרר בגלל היוגורט

  7. פירגלה שלום
    אני רוצה להכינם הפתעה לבעלי אין לי כרגע גרעיני חמניה אפשר לוותר? או שאני צריכה להוסיף שומשום :twisted: :twisted: :twisted:

    • ריקה רשמי את המילה כעכים
      ותקבלי מגוון של סוגים.

      אישית,אני אוהבת את :
      כעכים פריכים

      תכיני מה שנראה לך מהמבחר. כולם טעימים.
      בהצלחה חמודה smile

  8. ואואוא פירגה ,איזה מתכון נהד לכעכים.אני הוספתי גרעיני דלעת (הידועים כהגרעינים הלבנים)
    כי לא היו לי גרעיני חמניה.. ובכל זאת יצא נפלא בטעמו. הבצק פריך ומתפצפץ בפה…
    אפילו הכלבה המתוקה שלנו אהבה את התוצאה….. smile היא שכבה על הרצפה לידי כשהוצאתי מן התנור
    והתאהבה בריח….כמובן שהיא טעמה… ולא הפסיקה לקשקש בזנב.. רצתה עוד…
    טעים מאוד ומומלץ :lol: :P smile ;) ;)

    • סימה יקרה
      תודה לכלב המקסים שלך.כמה צחקתי עם אמא שלי…..היא אצלי לשבת.
      תהנו,זה מה שחשוב.

    • הי ריקה,תראי על המדפים בסופר אולי יש תחליפי יוגורט מסויה?

      בכל אופן,יש גם כעכים אחרים באתר בלי יוגורט.
      בהצלחה

  9. פירגה היקרה,
    אני מחפשת מתכון שלך ביגלה מלוחים או כעכים מלוחים (ללא שמרים)
    תודה שרי

  10. פירגה יקירה !
    רציתי לדעת האם ניתן לשנות ולהוסיף קמח מלא לפי החלוקה כוס קמח מלא כוס וחצי קמח רגיל?
    תודה :P

  11. laugh אולי תנסי גרגירי אניס

    או אגוזים/ / שקדים קצוצים דק

    או גרירת לימון / / תפוז

    או תבלין לעוגיות שנמצא בחנויות תבלינים שזה בערך אניס וקנמון והל מעורבבים יחד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *