d7a9d795d7a9d7a0d799d79d - עוגיות שושנים

עוגיות שושנים

 

d7a9d795d7a9d7a0d799d79d - עוגיות שושנים

עוגיות שושנים עם קצף אינסטנט פודינג
כ-50 עוגיות נמסות בפה ועדינות טעמים

מצרכים לבצק בקערה:
200 גרם קוביות חמאה רכה – אפשר מרגרינה
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
מיכל שמנת חמוצה של פעם
2 חלמונים
2 כפות מיץ תפוז או קלמנטינות
2 כפות גדושות אבקת סוכר
ללוש לבצק גמיש ונוח
לעטוף בניילון ולשמור שעתיים במקרר

מצרכים למלית:
להקציף במיקסר 4 חלבונים עם כוס סוכר לקצף עדין ולא קשה מדי
להוסיף בעדינות:
שקית אינסטנט פודינג בטעם נבחר
אופן הכנה:
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים
מרדדים על משטח מקומח קלות,כל חלק למלבן

מורחים מהמלית על פני כל העלה
מגלגלים לרולדה וחותכים פרוסות של 2 – 1/2 2 ס"מ
מניחים על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
אופים בחום 170 מעלות כ-15 דקות עד הזהבה.
החלק התחתון חום והעליון זהוב.
לשמור במקרר.
לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר.
תהנו

81 תגובות על “עוגיות שושנים

  1. היי פירגה מה שלומך?
    הכנתי ביום שישי את העוגיות והן יצאו פשוט מדהימות אי אפשר להפסיק לאכול אותן
    אגב זו פעם ראשונה שאני אופה עוגיות ובשביל פעם ראשונה זה אליפות!!
    רק שלא שמתי לב שרשמת לשמור אותם בקירור והכנסתי אותם רק למחרת
    אני מקווה שזה בסדר לאכול אותם גם אם הם לא היו בקירור?
    אני ובעלי מודים לך על המתכונים הנפלאים תמשיכי להפתיע

    • תהל יקרה
      מסרי תודה גם לבעל
      שימחת אותי מאד שהצלחת לאפות ובמיוחד שהצליח לך ובגדול.
      זה בסדר שהכנסת למקרר רק למחרת.לא קרה כלום.
      לבריאות והמשך שיתוף טעים smile

      • ועוד טיפ קטן לעוגיות האלו (הנפלאות..) – אפשר לרדד, להוסיף קצף ולקפל לרולדה, לאחר מכן – להכניס למקפיא. קל לחתוך אותן כשהן קפואות, ואז גם לא מעוותות צורה. זה יוצא נפלא. כדאי לנסות.

        • צודקת.בהחלט שווה לאמץ את השיטה לכל העוגיות שמכינים מנקניק בצק.
          לילה טוב smile

  2. פירגה יקירתי!
    העוגיות ממש מצוינות. :lol: היה לי מתכון שעל פיו הייתי מכינה את העוגיות והן תמיד היו יוצאות רטובות בפנים. היום הכנתי לפי המתכון שלך והטקסטורה פשוט מעולה. :P הן אפויות כמו שצריך, נימוחות ופריכות. גם הטעם פשוט מצוין. אז הפעם אני יכולה להגיד שלא רק שזה טעים, אלא מבין מתכונים דומים לאותו מאכל, שלך פשוט לוקח בענק !!! laugh laugh laugh
    הצעת הגשה אישית: הגשתי את העוגיות בטעם וניל, ביחד עם הגלידה הביתית שלך שהכנתי בטעמי שוקולד-אגוזים.
    תודה smile

    • נורית יקירה
      עוגיות פצצה וטעימות עד בלי די.
      תודה שהגבת כמו שהגבת,נראה שבאמת נדלקת עליהם ;)
      לבריאות ותהנו smile

    • עומר שלום
      בד"כ הגודל של ניר פוליו. לא לרדד דק מדי.
      יש 4 כדורי בצק וכל כדור צריך לרדד למלבן.אז מה שיוצא זה טוב. לא חובה שיהיה סימטרי. ממש לא. smile

      • היי פירגה. אני תמיד מחפשת קודם כל מתכונים אצלך ובצדק..
        גם אני רציתי לשאול על המתכון בגרסת פרווה. לשים שמנת מתוקה פרווה – מיכל שלם? והם הכוונה היתה שאין צורך להוסיף מיץ במקרה כזה?
        בתודה
        ברכי

  3. היי פירגה
    הכנתי ביום שישי , הבצק מעולה, אולם המלית לא הייתה סמיכה ולכן לא החזיקה מעמד בגלגול הבצק :? לגלילה וזה "נשפך".
    מה עושים, והאם זה הלבן של הביצים כי רשום חלבונים

    תודה

    • פנינה,לא ברור למה הקצף לא קשה.
      על הקצף להיות ממש ממש קשה. אולי נכנס משהו לחלבונים תוך כדי ההקצפה שגרם להם לא להתקשות.
      אין סיבה אחרת. לפחות אני לא רואה שום סיבה.
      smile

  4. פירגה יקירתי,
    תודה תודה לך על האתר הנפלא!!!! אני כל הזמן משבחת אותך וממליצה לכולם על המתכונים שלך. לי יש כבר תיקייה במחשב על שמך עם כל המתכונים המועדפים… laugh
    היום ניסיתי את העוגיות האלו אחרי כמה ניסיונות כושלים בצעירותי סוף סוף אזרתי אומץ ו… יצא מדהים!!!
    אז שוב תודה רבה.

    • אסנת בקר טוב
      אם יש לך מיקסר מודרני עם עירבול איטי מאד אפשר במיקסר. שהקצף לא יישבר.
      אגב, העוגיות מהממות :lol:

  5. עוגיות מדהימות, כל מי שטעם נפל שבוי והושיט את היד לעוד. smile
    הבצק מלבד היותו טעים נוח לעבודה ממש כייף להתעסק איתו.
    תודה על המתכון.
    חג שמח

    • מזל ערב טוב
      תודה smile על התגובה לעוגיות שושנים
      איזה כיף לקבל עוד מחמאות לעוגיות הנפלאות האלה.
      תהנו וחג שמח לכם smile

  6. היי אני יכולה לעשות את הפודיניג עם ההוראות שעל האריזה ולמרוח את זה כמילוי?
    אין לי פשוט 4 ביצים..

  7. פירגה יקרה,
    עוד הצלחה כבירה.העוגיות יצאו נפלא.
    שאלה…..הכנתי את העוגיות למסיבה שאני עושה ביום שבת הקרוב.
    האם אפשר להקפיא את העוגיות?
    בפריזר יש כבר עוד 8 עוגות מהמרשמים שלך.
    כל כך תודה…. בזכותך אני נראת בשלנית.
    נאוה מלוס אנגלס :shock:

    • נאוה בקר אור
      תקפיאי עוגיה אחת ותבדקי. אני לא מקפיאה אותן.
      שמחתי לקרוא שאת ממשיכה להכין ממטעמי האתר שלי ושאתם נהנים.
      חיבוק מקרב לב ותודה בחזרה

  8. בוקר טוב פירגה,
    הקפאתי את העוגיות כמעט שבוע.
    ביום המסיבה הן היו כמה שעות מחוץ למקרר.
    יצא יאמי יאמי.אפשר להקפיא.
    חיבוקים, תודה, נאוה מלוס אנגלס :?

    • נאוה תודה רבה

      נהדר שאפשר להקפיא . זה בונוס לעוגיות.

      אצלינו הערב יורד, חיבוק ושיהיה לך בקר נפלא.

  9. פירגה
    השושנים היו טעימים כל כך שחוסלו ברגע שיצאו מהתנור לא הספקו להגיע למקרר ובטח לא לקופסא
    מדהים :P

  10. פירגה יקרה כבר כתבתי ואכתוב שוב אין שבוע שמטעמייך
    לא נמצאים על שולחננו במיוחד בערב שישי כשהילדים באים
    החל במרקים בישולים ולקינוח עוגות ורולדות והכל טעים ומצליח.
    עכשיו אני רוצה להכין את העוגיות שושנים עם אינסטנט .
    בילדותי אימי ז"ל היתה מכינה .יש לי שאלה חייבים אחרי האפייה לשים במקרר
    או שניתן לשמור בקופסא אטומה ? אודה לך על תשובתך יום מקסים יקירה. smile smile smile smile smile

    • צילה,שמחתי לקרוא את הפירגון.תודה רבה מקרב לב.
      אפשר לשמור בקופסה.
      השושנים האלה מדהימים כמה שהם טעימים.
      תהנו והמשך שבוע נפלא

  11. תודה פירגה על התשובה המהירה מחר אני אכין
    ואדווח איך יצא דרך אגב עוגת שוקולד פרג בחושה שלך כל יום שישי חייבת להכין
    הבת הגדולה שלי וחבר שלה מכורים לעוגה
    .המשיכי להפתיע ולגרום לכולנו הנאה המשך שבוע נעים.
    :P :lol: :P :lol: :P :lol: :x :P :lol:

    • צילה שלום
      שימחת אותי עם המחמאות לעוגת השוקולד פרג.אין על השילוב הזה.באמת מעולה וטעים ברמות.
      המשך ביחד ותמיד טעים.

  12. פירגה שלום ,
    מה שלומך ?
    האם ניתן להמיר את הגבינה בתחליף לפרווה .
    אודה לתשובה
    אלינור

  13. היי פירגה…
    האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים שבבצק במשהו אחר? חלב/ מים?!
    תודה מראש :lol:

  14. היי פירגה, הכנתי את העוגיות לכיפור והן יצאו מדהימות, הכנתי גם את עוגיות התמרים והמתכונים שלך פשוט מעולים ומדוייקים. שתהיה לך שנה טובה ומתוקה כדבשsmile

    • אורית מקסימה,תודה על הפירגון והשיתוף הטעים. עשית לי טוב על הלב.כיף שחזרת לשתף בתוצאות הטעימות.
      מאחלת לך שכל מה שתכיני יצליח ויערב לכם.
      smile שנה מתוקה לכולכם.

  15. הי פריגה

    שמתי בטעות 2 שמנת חמוצה אז הוספתי קמח וא. אפיה וסוכר הבצק עדין קצת דביק

    מה את אומרת יצליח לי ????

  16. פירגה שלום, אשמח להכין את העוגיות ,קראתי שכתבת שאפשר להמיר את השמנת החמוצה בשמנת פרווה,אבל מה הכמות בידיוק? מיכל קטן של שמנת ריץ' ?
    תודה.

  17. היי פירגה חמודה
    רק שאלה קטנה מישהי שאלה לגבי המרה לשמנת פרווה אין בעיה אבל רשמת לא להוסיף את המיץ להוריד אם אני מוסיפה שמנת פרווה

  18. שלום פירגה.
    כפי שכתבתי לך שילשום שמחר אני אכין עוד מאפים שלך, אכן היכנתי היום את העוגיות הללו. יצאו סוףףףףף. הכנתי גם את הבצק הלבן בישביל אוזני המן משום מה יצא רך אך פירורי , לא היצלחתי לעשות צורה של אוזן המן אז עשיתי מעמול. יצאו טעימים. אני לפורים סיימתי!!! פסח אני אחגוג עם הבלוג שלך. חחחחחחח חג פורים שמח לך ולמישפחתך. ושוב תודה ענקית מכול הלב. smile smile

    • אתי,

      בצק פירורי ככלל,תמיד מוסיפים כמה טיפות מים וממשיכים ללוש עד שיקבל כדור אחיד.

      הבצק הלבן ממש אידיאלי לאזני המן והם יוצאים פצצתיים במרקם.

      שיהיה חג פורים שמח וטעים והכל באהבה גדולה. smile

  19. בס"ד

    פירגה שלום האם ניתן לשים קופסת רידג במקום שמנת כדי שיהיה פרווה??? ;)

  20. שלום פירגה, הכנתי את העוגיות המעולות האלה אבל נשאר לי עוד מהמלית וחבל לי לזרוק אותה. יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות אותה (מלבד עוד עוגיות, כי חסרה לי שמנת חמוצה כרגע)?

    • אם יש לך אשל /יוגורט/ גיל/גבינה לבנה/ את יכולה להמיר את השמנת.
      תכיני כמות קטנה של בצק רק כדי לגמור את המלית. smile

  21. הי פירגה
    מקסימות העוגיות האלו
    הבצק שלהם ממש נימוח בפה!
    יצא טעים!!!
    ואגב, במקום מיץ תפוזים שמתי מיץ ענבים ויצא מצוין.

    • לא המרתי לפרווה. אולי אפשר עם שמנת לבישול אבל לא יודעת בוודאות.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *