מפרקה
שקשוקה פול חריפה מתכון מבית הורי בעלי ממוצא חלאבי – מפרקה
המתכון עבר אי אילו שינויים קלים בתיבול כי לא זכרתי בדיוק מה מתבלים.
יצא פיקנטי,חריף במידה ונזלל בהנאה.
3 מנות משביעות.
שקשוקה פול חריפה מתכון מבית הורי בעלי ממוצא חלאבי – מפרקה
המתכון עבר אי אילו שינויים קלים בתיבול כי לא זכרתי בדיוק מה מתבלים.
יצא פיקנטי,חריף במידה ונזלל בהנאה.
3 מנות משביעות.
מאת:פירגה
מצרכים והכנה:
5-7 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
2 כוסות פול ירוק סנפרוסט
1/4 כוס מים מהברז
4 ביצים טרופות במזלג
מוסיפים לקערת הביצים:
כפית רוטב צ'ילי מתוק
כפית פפריקה חריפה או פחות לפי טעם אישי
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
מערבבים ביחד
כוס כוסברה טרייה קצוצה גס – שומרים להגשה
הכנה:
בסיר שטוח ורחב מטגנים בשמן הזית את הבצל ומזהיבים מעט
מוסיפים את הפול ומטגנים עד ש ח ל ק מהפול מקבל גוון זהבהב וטיפה נחרך בצדדים.
מוסיפים 1/4 כוס מים ומנמיכים להבה
מבשלים בערבוב עד שהמים מתאדים
יוצקים את הביצים המתובלות
מערבבים עד שהביצים עשויות.
יוצקים לצלחת הגשה ומפזרים את כל הכוסברה מעל
מגישים מיד עם לחם שחור טרי , זיתים וירקות חתוכים.
תהנו
האם לקלף את הפולים לפני הטיגון?
של סנפרוסט כבר מוכנים.אין צורך.
בהצלחה ותהני