d7a9d797d795d7a8 d795d79cd791d79f - עוגת שיש קלאסית

עוגת שיש קלאסית

 

d7a9d797d795d7a8 d795d79cd791d79f 1 - עוגת שיש קלאסיתעוגת שיש פרווה קלאסית בשחור ולבן – עוגה נפלאה עם הערות למטה של נחמדה מאד .

תבנית עגולה קפיץ מספר 24 משומנת. או 2 תבניות אינגליש קייק . או מלבנית חד פעמית.

מצרכים :

חבילה מרגרינה / חמאה רכה =200 גרם . יש למטה המלצה להכין עם כוס שמן. (גם אני הכנתי עם שמן ויצא מעולה)
1/2 1  כוסות סוכר
4 ביצים מופרדות
כוס מים פושרים – ניתן להמרה בשמנת ,מיץ  או נוזל אחר
1/2 2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
3 כפות קקאו אני משתמשת בעלית- הכי רגיל.
מעט רום או יין מתוק
הכנה:
להקציף חלבונים עם כוס סוכר
בקערה לערבב את יתר המצרכים למעט הקקאו
לאחד הכל ביחד
לחלק ל-2 ולחלק אחד להוסיף את הקקאו והרום ולבחוש
לצקת לתבנית 24 משומנת את 2 הבלילות אחת על השניה.
בעזרת קיסם לערבב קלות.
אפשר  ורצוי לפזר למעלה שוקולדצ'יפס לבן/מריר.
לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק בעזרת קיסם אם מוכן.
אל תשימו סוכר חום, אחרת העוגה תהיה כולה חומה.

הערות של נחמדה מאד:
אני מכינה עם כוס שמן במקום המרגרינה ובשתי תבניות אינגליש קייק, יוצא מדהים!
כל שבוע אני מכינה את זה. הצורה יוצאת כמו עוגת הבית של אוסם, כולם כאשר רואים את זה חושבים שקניתי את זה- אבל הטעם יותר טעים…תודה לנחמדה מאד על ההמלצה הטעימה.

תהנו

 

159 תגובות על “עוגת שיש קלאסית

  1. פירגה היקרה ערב טוב
    זה עתה יצאה מהתנור פשוט נפלאה
    זה הלייקח של אימי שגדלתי עליו
    תודה!!!!!!

    • פירגה שבוע טוב הכנתי את עוגה הבחושה בסיר פלא יצא ממש .אבל ממש פצצה לא לאמין איזה קובע יצא העוגה חבלז תודה רבה.

      • משה תודה רבה.
        נפלא ונהדר שיצאה עוגה מיוחדת וגבוהה.
        מקווה שגם בהמשך יהיו תגובות כאלה.
        לילה smile טוב

        נ.ב. להבא לכתוב את התגובה אחרון בשורה למטה אחרי כל התגובות :lol: תודה רבה.

  2. פירגה היקרה אני לא מפסיקה להכין את המתכונים שלך אחרי שנים שלא הכנתי מתכונים את גדולה אני מספרת לכל החברות שלי עליך ומעבירה מתכונים תודה יקירתי.

  3. סוף-הדרך של עוגה!! עשיתי אותם עם כוס שמן ולבלילה הלבנה הוספתי קליפת לימון מגורדת. טעים לאללה וגם יפה….שוב תודה פירגה….הילי

    • Reply: שיר123

      יולי 4th, 2009 at 17:34

      יצא מ ע ו ל ה!!!!
      העוגה רכה וטעימה

      תודה

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

  4. פירגה
    יקרה זו הפעם השנייה שאני מכינה את העוגה והיא יוצאת מוצלחת :lol:
    אתמול הבת שלי לא ויתרה לי ובקשה שאאפה לה את העוגה
    הפעם אפיתי עם כוס שמן
    ויצאה מוצלחת
    תודה ושבת שלום smile

    • ענת שלום רב יקרה
      תודה לך. גם אני מצטרפת להמלצה להכין עם שמן.יוצאת עוגה אוורירית וטעימה.
      המשך שבת טעימה smile

  5. פירגה היקרה!
    התחלתי לשוטט במתכונים ותיקים יותר וגיליתי עולם נפלא. עכשיו העוגה הזו יצאה מהתנור ויצאה כל כך טעימה. המתכון יחסית פשוט וקל ואם צריך איזו עוגה מהירה שתהיה מקובלת על כל הסובבים אותה, היא נותנת את התשובה לכך. אפיתי אותה בתבנית עם "החור" מה שנותן לה את הערך המוסף של עוגה מבית סבתא. ים תודות. :lol:

    • נורית יקרה שלום רב
      אכן, העולם הותיק באתר שלי נפלא ואני שמחה שמצאת זמן לשוטט בו.
      תודה על ההמלצה והמחמאה למתכון הפשוט נפלא הזה.
      smile אין ספק שתבנית "חור" משפרת אותה בהתאם לנוסטלגיה ;)
      תודה smile

  6. בוקר טוב פירגה,
    שאלה קטנה לגבי הביצים המופרדות…
    מה עושים עם החלמונים??

    תודה, מאיה. :shock:

    • מאיה,ברור שכן.
      הנה גם רשמתי…..
      בקערה לערבב את יתר המצרכים למעט הקקאו……..

      בהצלחה smile

    • smile הי שרית לאחרונה אני דבקה לשמן בעוגות הבחושות שלי.יוצא אחלה smile
      נפלא שהגבת שנהניתם smile

  7. וואוו כמה מחמאות קיבלתי :oops: :oops: הכנתי עם כוס שמן ,עוגה ממש מעולה חיסלו אותה ממליצה בחום.פירגה את מוכשרת…

    • שירי חמודה
      יופי שהצליח כל כך ושקיבלת מחמאות
      העונג עכשיו גם שלי.
      תודה תודה עם חיבוק smile

  8. מוכשרת זו לא מילה smile מתה על המתכונים שלך!
    שאלה קטנה.. האם אפשר להוסיף שוקוצ'יפס? laugh

  9. פירגה את אלוופה !
    הכנתי את העוגה הזאת והיא יצאה כל כך טעיים
    ממש כמו עוגת הבית (:
    תודה רבה רבה
    והמתכוניים שלך מעולים אחד אחד (;

  10. היום נחשפתי בערב חג סוכות לאתר שלך בחיפוש אחר עוגיות סבתא אני ינסה ממחר כמה מתכונים שלך לפי ההמלצות בטוח שיצא לי טוב יישר כוח

    • אילנה הי חמודה
      תודה שהצטרפת אלינו.
      ברור שלפי המלצות ובאתר שלי לא חסר כאלה.
      תכיני ותשתפי אותנו במעשי ידייך.
      smile

  11. העוגה טעימה נימוחה משהו! כבר אפיתי לחמתי כזו היא מאוד התלהבה.
    אין על פירגה, אין. :lol:

  12. שבוע טוב פירגה
    ניסיתי פעם ראשונה עם קמח תופח יצאה מעולה אבל ניראה לי שאנסה גם עם קמח רגיל
    תודה רבה

  13. ערב טוב פירגה,
    הכנתי ללא הקצפה,עם שמן ויצאה טובה מאוד.
    תודה לך ושבוע טוב! smile

  14. שלום
    שאלה
    האם ניסית לעשות את העוגה הזו לתבנית של 28 ס"ם? אני רוצה להכין אותה לגן של בתי כבסיס לעוגת יום הולדת .בכמה צריך להגדיל את כל המרכיבים?
    תודה מראששש

  15. תודה על הרעיון, הגודל אכן מרשים
    הבעיה היא שבתי- כלת יום ההולדת בת ה-3-לא סובלת עוגות שוקולד,זה חייב להיות שיש, וניל, תפוזים או כל דבר "לבן " אחר

    • ויקי יש עשרות רבות של עוגות כמו שאת מחפשת באתר שלי.
      כנסי לקטגוריה: עוגות יום הולדת
      עוגות שיש ועוד….
      מזל טוב והמון אושר לכלה smile

  16. פירגה יקרה
    אפיתי שוב את העוגה הזו לכבוד התעודה שהביאה בתי היא בחרה את העוגה הזו והיא smile פשוט נהדרת
    גם אני הוספתי שמן
    אני ובתי הקטנה יחד אפינו והיא נהנתה מהעשיייה והטעם
    אז שוב תודה smile smile

    • ענת תודה מקסימה
      אני שמחה שהצליח לך. גם אני כבר מכינה עם שמן.מעולה.
      שבת שלום ונפלאה לכולכם smile

  17. פירגה היקרה
    אתמול לבעלי התחשקה עוגת שיש אז ישר הגעתי לאתר שלך
    הכנתע את העוגה הזאת שכרגיל קיבלה המון מחמאות מכולם
    המשיכי לפנק אותנו במתכונים ולהציל אותי תמיד
    שבוע מקסים

    • חוה בקר אור,תודה רבה מקרב לב
      כיף ועונג לי להוסיף עוד מחמאה לשיש שחור ולבן.
      שבוע נפלא וטעים לכולם smile

  18. הגבתי כבר על העוגה הזאת, אבל אני חייבת שוב פעם!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    עוגה מעולה, מתכון פשוט וקל. אני מכינה את העוגה כבר בפעם האלף … ולילידים לא נמאס. כל השכונה כבר מכינה אותה ופשוט לא נמאס.
    מומלץ בחום….. תודה רבה פריגה על מתכון מנצח….. (שמצטרף כמובן לעוד רבים וטובים באתר שלך)

    • ערב טוב שרית חמדתי
      תודה על המחמאות לעוגת שיש שחור לבן.
      תודה שאת משתפת את כל העולם ;) בעוגה הזו.את נפלאה.
      המשך טעים ונפלא ביחד smile

  19. עוגה מדהימה
    הכנתי ביום שישי פעם ראשונה ונטרפה……….

    תודה רבה

    • תודה smile הלוחשת.
      כיף שאתם מוסיפים תגובות טעימות למתכונים שאתם מכינים ו א ו ה ב י ם.
      העונג גם שלי.
      תהנו smile

  20. הי פירגה..

    רציתי לשאול אם הכנת העוגה ללא הקצפה גורעת מאיכותה.
    כ"כ, אם אני לא מקציפה- פשוט לערבב את כל החומרים יחד?

    תודה מראש.

    • אם יש לך ליקר שימי 2 כפות.
      תמצית רום שימי כפית
      יין את יכולה 3 כפות או יותר ולהמיר חלק במים smile

      • יעל יקרה לא מצאתי את התגובה שלך.להבא כתבי למטה אחרי כולם.
        תודה וזה עונג לי להוסיף לעוגה הזו עוד ועוד מחמאות
        smile

  21. היי.. אני רוצה להכין עוגת שיש ומתלבטת בין זו לבין העוגת תפוזים נוסטלגית (גם שיש) על מה היית ממליצה יותר?

    • לצערי הן שונות כל כך שאי אפשר להמליץ.
      פשוט תבחרי אחת ולכי עליה…

      אגב, יש קטגוריה נפרדת לעוגות שיש…יש המון.
      בהצלחה smile

  22. פירגה יקרה..
    נתקעתי בלי כלום בבית, בלי חומרים לעוגה, חיפשתי עוגה בסיסית ביותר שתהיה גם טעימה, כמובן שנכנסתי לפה, העוגה הזאת מצאה חן בעיניי, והכנתי אותה היום…מה אני אגיד??? טעימה ביותר, קלה להכנה, ללא הרבה חומרים, ורכה.
    לכל מי שמתלבט אם להכין, אז ממש אין התלבטות!
    אני הכנתי עם שמן כמו שהמליצו, ובמקום מים שמתי חלב
    עוגה מדהימה!! אבא שלי לעולם לא ביקש פרוסה נוספת, והיום כן, ואמא שלי אמרה שהיא הרבה זמן לא נהנתה ככה מעוגה שמזכירה לה טעם של בית, של פעם smile..כבר חצי נגמר!
    מהיום זאת ה-עוגת הבית שלנו, כי מתכון מנצח לא מחליפים!!
    פשוט יאמיייייי ♥
    תודה על המתכון המעולה והמוצלח :lol:

    • חגית יקרה ערב טוב
      גם אני חושבת שהשמן עושה לעוגה טוב. האמת. אני בעד מים בעוגות בחושות,אבל כל נוזל מתאים,כל אחד וטעמו.
      שמחתי מאד לקרוא שאמא ואבא אהבו את העוגה ושהזכירה להם טעם של בית :lol:
      תהנו smile לבריאות

  23. את אף פעם לא מאכזבת פריגה יקירתי smile העוגה פשוט טעימה
    נשיקות ושבת שלום :P

  24. העוגה כרגע בתנור וניראת נהדר ,עוד תקבלו עידכונים ,הכנסתי שמן במקום מרגרינה ,ולחצי הקקאו הוספתי קינמון לפי בקשת בתי . :P

    • פירגה יקרה,

      עוגת השיש מעולה. הפכה ל"עוגת הבית" שלנו. אני מכינה אותה עם שמן והעוגה קלילה וטעימה.
      שאלתי- ביום שישי הקרוב יש מסיבת יום הולדת בגן של בני, ולא ניתן להביא עוגת שוקולד או עוגה שיש בה קקאו. חשבתי להכין עוגה לבנה על- פי המתכון הנ"ל, ללא ההפרדה לשתי בלילות והספת הקקאו.
      שאלתי- האם יש דרך להפוך את העוגה הנ"ל ליותר מעניינת (ללא קצפות, כדי שהעוגה תהייה קלה לאכילה ולא מלכלכת)?

      תודה רבה והמשך שבוע טוב,
      דלית

    • לדעתי זו עוגת השיש האולטימטיבית! – קלה, טעימה ונימוחה ויוצאת מושלמת בכל פעם. אני משתמשת ב- 1 כוס שמן חמניות במקום מרגרינה והטעם, כאילו השתמשתי בחמאה! חשוב לציין שיש להשתמש בביצים שהן בטמפרטורת החדר ולא קרות (למיטב ידיעתי זה נכון תמיד אבל במיוחד בעוגות בחושות). טיפ שלמדתי בשנות מגורי בארה"ב – לכל עוגה בחושה, וגם כאן, אני מוסיפה 1/2 מיכל שמנת חמוצה – זה מוסיף אקסטרה נימוחות!
      הערה יחידה – האם ייתכן שיש טעות במשך זמן האפיה? – אני תמיד אופה את העוגה הזו ב- 2 תבניות אינגליש-קייק במשך 50 דקות בדיוק ולא 30 , ויש לי תנור שתמיד נדרש בו פחות זמן אפיה מהמצויין במתכונים.
      ולפירגה – מאז שגיליתי את האתר שלך יכולות האפיה והבישול שלי השתדרגו לעין ערוך – תודה!

      • הי ציפי מתוקה
        תודה על כל ההערות וההארות והמחמאות.
        כל תנור אופה אחרת ולכן תמיד לבדוק לפני שמוציאים את העוגות.
        המשך משותף וטעים כל הזמן.
        לשבועות כבר נכנסת?

  25. יצא סוףףףף…. מאמצת את המתכוון הזה עוגה גבוהה אורירית וטעימה מאוד …. אשמח לקבל עוד מתכונים :lol:

  26. היי היום הכנתי את העוגה עם כמה שינויים: את המים החלפתי בכוס של חלב קוקוס ואת הקקקאו בשוקולד השחר מחומם, כמובן הפחתתי את כמות הסוכר לכוס ושליש. יצא נהדר, תהנית אחת חוסלה בערב שבת ונשארה עוד תבנית למחרץ
    ֿ
    תודה רבה

  27. מומלץ מאד. אחלה עוגה. מתאים לשתי אינגליש ארוכות מאד.
    האחת התחסלה במקום.
    טובה גם אחרי הקפאה.

  28. פירגה יקירתי
    הילדה שלי משוגעת על העוגה הזאת, אבל היא מבקשת רק עוגת וניל, מהי המלצתך בנדון?
    האם להכין עוגה זאת ללא קקאו או לנסות להכין עוגת שיש על בסיס מים (שגם אותה הכנתי בעבר וקצרה מחמאות)
    תודה שרי

  29. פירגה בוקר טוב!
    אני רוצה להכין את העוגה לאחרי הצום…
    האם אפשר להשתמש בקמח תופח או שעדיף רגיל_א. אפייה,
    ובכלל, יש משמעות לכך שבחלק מהמתכונים מצויין קמח תופח ובאחרים רגיל+א. אפייה?
    תודה מראש, אעדככן מחר בערב איך יצא (בטוחה שמעולה!)
    צום קל,
    שי לי. smile

    • שי לי
      אין הבדל . או תופח ……..
      או רגיל ומוסיפים אבקה (לכל כוס קמח כפית אבקה)
      צום קל לכם.

  30. פירגה יקרה!
    הכנתי את העוגה עם קמח תופח,יצאה ליגה!
    את פשוט אלופה!!!
    לא התאפקתי ;) הייתי חייבת לחתוך חתיכה (גם חמותי טעמה והתלהבה מאוד) היה ממש
    ממש טעים!
    העוגה הזו הולכת לככב אצלי בימי הולדת של הילדים.
    כל הכבוד!!! נתת חיים חדשים למטבח שלי זה בטוח!!! :lol:
    שי לי.

    • שי לי שלום
      תודה יקירה
      בגאווה אני מוסיפה את המחמאה לעוגה
      תהנו וגמר חתימה טובה לכם

  31. הכנתי ביום שישי האחרון את העוגה.
    העוגה קלה מאד להכנת וטעימה מאד. עוגת השיש הטובה ביותר שהכנתי עד כה!

    פירגה, תודה רבה על המתכונים המעולים
    ול"נחמדה מאד" תודה על ההמלצה להשתמש בכוס שמן!

    שבוע טוב לכולם,

    דלית

  32. פירגה שלום
    הכנתי את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק יצא טעים מאוד גבוהה וממש רך
    אין על המתכונים שלך כול מתכון יוצא מוצלח

  33. פירגה היקרה,

    אני מאוד מתרגשת, כי השבוע החלו לשווק קמח נטול גלון "קמח תמי" שאמור להחילף את הקמח הרגיל "אחד לאחד". אחד הדברים שתמיד רציתי להכין זה עוגת שיש… נשמע מוזר אבל בשבילי זה משהו שלא היה פשוט או מובן מאליו. בכל מקרה קראתי את המתכון והתגובות וזו הולכת להיות העוגה הראשונה שאכין עם הקמח החדש! :lol:
    יש לי שאלה לגבי אופן ההכנה. במקביל להקצפת החלבונים עם הסוכר, את שאר החומרים לערבב במיקסר/ידני? אני רוצה להשתמש בחמאה או שעדיף שמן?

    תודה

    • יעל בקר טוב,אני שמחה בשבילך מאד.

      לאחרונה אני מכינה עם שמן.

      את שאר המצרכים למעט החלבונים המוקצפים אני מערבבת בקערה עם מקצף ידני.
      בהצלחה ותהני.

  34. תודה על התגובה הקודמת..
    אני חדשה באפייה, כרגע העוגה בתנור ואני ממש מקווה שתצא לי מוצלחת כמו לכולן בעזרת השם…
    בינתים היא לא תפחה…

  35. שרשמת להקציף עם כוס סוכר, אם אני מכינה עם 2 כוסות אז להקציף עם 2 או שכוס אחת לערבב עם שאר החומרים??.
    תודה.

  36. החלבונים עם הסוכר צריכים להגיע למרקם של קצפת ואז לקפל עם התערובת השניה?

  37. פירגה שלום
    אני עכשיו רוצה להכין את העוגה ,מה עם החלמונים האם משתמשים איתם או לא
    דחוף תשובה

  38. חברים הכנתי את העוגה עם כמה שינויים קלים
    שמתי חצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים
    בנוסף שמתי 2 סוכר וניל
    ואת החלבונים הקצפתי בנפרד עם כוס סוכר ואחד וניל
    ואחכ הקצפתי את החלמונים עם כוס סוכר והוניל השני
    אחכ הוספתי שמן תפוזים קמח ואפיה .
    וקיפלתי את החלבונים שהקצפתי פנימה

    את התערובת חילקתי לשתיים
    ולשוקולד הוספתי 4 כפות מידה של קקאו + 2-3 כפות ליקר שוקולד .

    שהרכבתי את העוגות ל 4 אינגליש קטנות
    פיזרתי מלמעלה שברים של שוקולד מריר .

    יצאאאאאאאאא מעלףףףףףף
    תודה על המתכון .
    תהנו .

    • סומבול,מעלף זה נפלא וזה מה שחשוב .
      שיהיה המשך טעים לכל השבוע.
      תודה רבה.

    • ממשיכים לאפות .

      אם החלק העליון כבר חום, שימי ניר כסף למעלה ברפיון ותמשיכי לאפות כמה זמן שצריך עד שסכין יוצאת יבשה..
      בהצלחה.

  39. ערב טוב את בטח כבר הלכת לישון ותראי תהודעה רק בבוקר אז בעצם בוקר טוב הכנתי תעוגת שיש עם השוקוצ׳יפס היא יצאה מעולה ועלתה יפה אבל כמה דק׳ אחרי שהוצאתי מהתנור הקצוות של העוגה נפרדו מהתבנית ז׳א נשארה גבוהה אבל כאילו התכווצה בקצוות של התבנית מכל הכיוונים וזה קורה לי הרבה ולא רק בעוגה הזו אלא גם בכושית עסיסית ועוד כל מיני עוגות שיש בהם צורך להקציף ביצים ואני שופכת את הקצף לבלילה בכל עוגה בקיפולים עדינים בזהירות מערבבת עם כף טוב ואח״כ עם מקצף ״ ידני ״ לא
    ״ חשמלי ״ כדי שלא יהיו גושים כי עם כף זה לא מספיק טוב יש מצב שפה הבעיה שלי ??? או שכן צריך לערבב עם מקצף ה ״ ידני ״ .
    מחר אכין עוד עוגה אז אשמח אם תוכלי להסביר לי את התהליך של העירבוב שאדע לתמיד מחכה לתשובה על הבוקר תודה רבה !!!!

    • יעל הי,
      הקצפה עם חלבונים צריכה להיות עד לקבלת מירקם תפוח ואוורירי. קערת המיקסר יבשה לגמרי ואת הסוכר להוסיף בהדרגה.
      האיחוד עם החלמונים צריך להיות עם כף עץ ולאט לאט בתנועות "קיפול" .חשוב שהקצף לא יישבר.
      בהצלחה.

      • תודה רבה שחזרת אלי אני אכין עכשיו שוב תעוגת שיש כמו שרשמת בדיוק ויעדכן אותך בהמשך איך היא יצאה בכ׳א תודה רבה רבה עזרת לי מאד את נשמה טובה

  40. שלום פירגה,
    אני חדשה פה… רק עכשיו גיליתי את האתר שלך (מרגישה ממש פספוס…), נראה לי שאבקר פה הרבה…
    יש לי שאלה: האם לדעתך אפשר להכין את העוגה הזו בתבנית קוגלהוף שושנה? אם כן, להשאיר את אותה כמות? אותו זמן אפיה?
    תודה מראש!

  41. שלום פירגה,
    גם אני חדשה פה, ואני צריכה עזרה דחוףףף, הכנתי את העוגה, והתערובת של החלמונים יצאה לי ממש כמו בצק, וכמובן היה ממש קשה לקפל את החלבונים לתוכה. כרגע העוגה בתנור, ואין לי מושג איך היא תצא, נשארו שם ממש חתיכות בצקיות…
    בדקתי במתכון וראיתי שעשיתי הכל בדיוק. האם את יודעת למה זה קרה?
    (שמתי 3/4 כוס שמן במקום כוס)
    תודה מראש.

    • גאפרת בקר אור
      כוס שמן+כוס נוזלים+חלמונים אין סיכוי שיוצא מזה בצק.אולי שכחת את הנוזלים?

  42. לא שכחתי. העוגה יצאה מאד טעימה ונראית מהמם, חוץ מחתיכות הבצק שבפנים. הזוי, לא? אף פעם לא יצא לי בצק בתוך טורט. (זה לא בדיוק בצק, אבל קרוב לבצק)
    תודה על התגובה המהירה. יום טוב. :P

  43. הכנתי את העוגה. שמתי שמנת ושמן במקום מרגרינה והעוגה יצאה בלי עין הרע מעוווווולה smile
    תודה על המתכון הנפלא מומלץ להכין קיבלתי תגובות מדהימות.
    ואם יש לך עוד מתכונים אשמח אם תעלי לאתר
    תווודה מקרב לב

    • אביבה יקרה,תודה על המחמאות לעוגה הקלאסית.
      יש באתר כמעט 2000 מתכונים. אני מקווה שאת נהנית מהם.
      לבריאות ובאהבה.

  44. פירגה שלום, זה שנים שאני עוקבת אחר המתכונים שלך עוד מימי פורום מתכונים, הכנתי את העוגה בתבנית 23 ( כי זה מה שהיה לי) עם כוס מיץ תפוז סחוט והיא יצאה מדהימה!!! אוורירית גבוהה מאוד והכי חשוב טעימה- תודה לך :lol:

    • נטלי, המשך טעים ביחד.
      זה כיף להכין ושיצליח ושכולם יהנו.
      לבריאות ובאהבה smile

  45. היי , חדשה כאן, ביום שישי הכנתי את העוגה אבל חצי ממנה לאורך התחתית לא נהיית מוכנה רק הלמעלה למה?
    חוץ מזה שהחלק המוכן היה מאוד טעים

    • ליטל,תמיד בודקים לפני שמוציאים עוגה.
      את יכולה עם סכין שמחדירים לעוגה.
      אם יוצאת רטובה תמשיכי לאפות.
      במידה והחלק העליון כבר אפוי,תכסי ברפיון בניר כסף ותמשיכי לאפות כמה זהמן שהתנור שלך דורש.
      בהצלחה להבא. smile

    • תמי,אפשר להמיר לחמאה
      אגב,אני כבר מכינה עם שמן ויוצא גם מדהים.
      לשיקולך smile

  46. שהי פירגה,
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית קוגלהוף (עם חור)
    האם לדעתך עלי לבצע איזשהי התייחסות מיוחדת (זמן אפייה שונה לדוגמא) או הכול רגיל?
    תודה רבה!

    • דלית הי,זמן אפיה ניתן לבדיקה.
      בקוגלהוף,עדיף לבדוק עם סכין ולא עם קיסם.
      בהצלחה smile

  47. פירגה שלום,
    הכנתי את העוגה והיא יצאה טובה מאוד.
    הצליח לי..(מסתבכת עם הקצפות)
    תודה ותהני מהחופש. smile

  48. שלום פירגה,תודה רבה עבור המתכונים המדוייקים והמדהימים…לגבי עוגת השיש לאיזו שמנת הכוונה?

להגיב על אורטל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *