דומה ללזניה, הכנתי כמאפה משולב עגבניות ושמנת.מכינים יום לפני ההגשה ושומרים במקרר.
מצרכים:
חבילה פסטה קונכיות ענקיות = 500 גרם (צילום למטה)
300 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג
מיכל קוטג' רגיל 5% = 250 ג'
גבינה טובורוג או טוב טעם = 250 ג'
לערבב את הגבינות.
מצרכים לרוטב ללא בישול מוקדם:
קופסה 800 ג' עגבניות מרוסקות
מיכל שמנת מתוקה לבישול 15%
2 שיני שום כתוש
כף סוכר
כפית אבקת מרק עוף ומלח , פלפל שחור לטעם
כפית אורגנו
לערבב בקערה. ניתן להוסיף קצת מים במידה וצריך.
לשמן תבנית גדולה של התנור ולצקת עליה 2 כפות מהרוטב.
לבשל את הקונכיות לפי ההוראות ולסנן. לקרר קצת.
למלא את התבנית בכל הקונכיות המבושלות ולפזר ביניהן את הגבינות.
לצקת מעל לכל , באופן שווה, את רוטב העגבניות.
לכסות את התבנית היטב , סגירה הרמטית בניר אפיה ומעל ניר כסף
לאפות בחום 175 כ-30 דקות עד שהרוטב נספג והקונכיות רכות .
לפני הארוחה להסיר ניירות, לפזר מעט גבינה צהובה ולחמם בתנור.
"טיפ"
ניתן להוסיף לגבינות : תרד, ברוקולי, טונה, זיתים , פטריות ועוד על פי טעמכם.
תהנו.
פירגה היקרה בוקר טוב
איך אפשר להכין את המאפה בשרי (כלומר עם בשר טחון)?
אשמח לעזרתך.
תודה שרי
הי שרי יקירה,
כנסי באתר לקנלוני במילוי בשר ברוטב אדום ותכיני לפי המתכון.
את יכולה להכין כמות יותר קטנה של בשר טחון . אין בעיה. או שאת שארית המלית, תפזרי בין הקונכיות.
http://pirge.co.il/%D7%91%D7%A9%D7%A8/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94-%D7%A7%D7%A0%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%91%D7%A9%D7%A8-%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D