חלקי עוף רצוי עם העור ואת התבלינים להחדיר מתחת לעור ומעליו.
3 ביצים
כוס וחצי קמח מצות
מלח, פלפל שחור, גריל עוף, פפריקה. אפשר לגוון ולהוסיף כפית סילאן או דבש.
לטבול את חלקי העוף בתבלינים מכל הצדדים וגם בתוך העור.
בוללים ביצים במעט מים , קטשופ, או רסק עגבניות, פפריקה .
טובלים את חלקי העוף בביצים מכל הצדדים.
טובלים את חלקי העוף גם בפירורי המצה שיצופו היטב. יש להדק היטב את הפירורים שיידבקו לביצה. .
מניחים בתבנית אפיה מ ש ו מ נ ת. ואפשר על גבי ניר אפיה.
אופים בחום גבוה 190 מעלות כ- 20 דקות ללא כיסוי.
אחרי 20 דקות מכסים בניר כסף ועוטפים את התבנית מכל הצדדים.
אופים ע ו ד 3/4 שעה בחום 180 מעלות.
מורידים ניר וממשיכים להשחים את חלקי העוף עוד כ-רבע שעה. לא להמתין ולגשת מיד לארוחה.
"טיפים"
1. לעטוף את החלק התחתון של הפולקיות בניר כסף.
2. התיבול יכול להשתנות בהתאם לטעם בני ביתכם.
תהנו
ערב טוב!
את מכירה מתכון לעוף בתנור עם שומר?
יש לזה טעם מאד חזק?
מה מתאים להוסיף?
אגב, יש דרך לקבל למייל מתכונים חדשים שלך?
תודה רבה!