הכנתי אתמול ממצרכים שהיו בבית . אילתור טעים מאד לאוהבי הטחינה.
ל-2 עוגות תכפילו כמויות.
מצרכים לעוגה אחת:
5 מצות
1/2 מיכל טחינה עם שוקולד ללא תוספת סוכר = 200 גרם (משיגים בכל סופר) במיכל שלם יש 400 גרם.
250 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38%
1/2 כוס חלב
5 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
2 כפות סילאן טבעי סמיך
קוקוס ואגוזים טחונים לקישוט
אופן הכנה:
מרטיבים את המצות כל מצה בנפרד, מתחת לברז עם מים קרים , ממש לשנייה.
שומרים עטוף במגבת יבשה על השיש ומכינים את הקרם.
מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם החלב והפודינג לקרם, ומוסיפים קרם טחינה עם השוקולד והסילאן.
ממשיכים להקציף לקרם חלק לא סמיך מדי.
לבחור מגש יפה או צלחת גדולה להגשה.
להניח מצה אחת ולמרוח אותה בקרם. כך להמשיך ולהניח את יתר המצות ולמרוח את הקרם ביניהן.
על הקרם בשכבה העליונה, לפזר קוקוס ואגוזים.
לשמור במקרר.
תהנו.
יפה מאוד .קל להכנה וכמובן מחר בבוקר אני אכין עוגה כזו.תודה לך וחג שמח
בקר טוב אריה, אשמח לתובנות על העוגה.
חג אביב שמח וטעים
במקום הממרח המוכן של אחוה אפשר להמיר איכשהו בטחינה ושוקולד מומס, או בממרח בסגנון נוטלה?
כן הילה , ניתן להמרה. בהצלחה
היי פירגה יקרה,
ראשית, איזה יופי של עוגת-מצות,ממש נראית נפלא,
פירגה יקרה,
מעניין שרגע אחד לפני שראיתי את המתכון הזה ,חשבתי להכין לפסח עוגת- מצות פרווה ,
ומיד עלה לי רעיון לערבב "מחצית ממרח טחינה ושוקולד של אחווה" ביחד עם מיכל קצפת "ריץ" פרווה,
שיהיה ממרח אוורירי וקל למריחה על מצות רטובות ביין, ומעל 2 שכבות המצות חשבתי לצקת רוטב שוקולד
ולקשט בחצאי תותים.
השאלה היא האם לדעתך זה יצא טוב מבחינת המרקם למריחה שיתקבל מהטחינה ושוקולד ביחד עם עירבוב הקצף? (ללא החלב והפודינג.)
אודה מאוד לתשובתך.
ערב טוב שירה יקרה, לדעתי לא להוסיף כלום ואם תראי שחסר נוזלים תוסיפי קצת מהשמנת. כמובן בהדרגה.
שירה הי, לדעתי ניתן לקפל את הטחינה והסילאן בתוך קצפת. תוספות של שוקולד ותותים זה לטעמכם. הכל אפשרי.