תבנית הגדולה של התנור . להרטיב ניר אפיה ולסחוט ולסדר אותו בתחתית התבנית. לרסס עליו שמן.
האטריות והבשר מתובלים בשפע של תבלינים ולכן המאפה מאד פיקנטי וטעים.
וזה ממש לא לזניה.
מצרכים:
קילו בשר טחון
5 בצלים קצוצים
3 ביצים טרופות במזלג
500 גרם אטריות רחבות
1/2 1 כוסות גזר טרי מגורר
3 תפוחי אדמה לא מבושלים מגוררים
קופסה קטנה רסק עגבניות
כוס מים.
תבלינים: שמן זית, פלפל שחור, מלח, כורכום, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב סויה. ירק קצוץ לטעמכם בכמות של 1/2 כוס.
אופן הכנה:
לטגן את הבצלים ולחלק ל-2
לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן ולסנן .
לתבל את האטריות בכל הטעמים ולהוסיף את הביצים וגם עוד 5 כפות שמן זית ולהוסיף חצי מהבצל המטוגן והמוזהב . לערבב.
לחלק את האטריות ל-2.
בחצי כמות הבצל המטוגן שנשאר, לטגן את הבשר הטחון ולפורר כל הזמן שלא יהיה גושי.
כשהבשר פירורי ומבושל, להוסיף אליו את הגזרים ותפוחי האדמה ולהמשיך לבשל עד שיתרככו.
להוסיף את הרסק ואת כוס המים ולתבל בכל הטעמים. לערבב. התבשיל מתקבל מאד עסיסי.
סידור התבנית:
מעל לניר האפיה ששמתכם, סדרו 1/2 מכמות האטריות.
מעל האטריות,לסדר את כל הבשר ומעל לבשר את יתרת האטריות. אגב, כמות האטריות לא גדולה והשכבות גם בתחתית וגם לכיסוי, די דקות.
אופים בחום 180 כ-שעה או עד הזהבה. כשמגיע להזהבה,כדאי לכסות את התבנית בניר כסף ולהמשיך באפיה עוד 20 דקות. כיסוי התבנית בניר כסף, מונע מהאטריות להישרף ולהיות קשות.
תהנו