מרק נפלא עם קרעפלך בקלי קלות שכל אחד יכול להכין.
כל הירקות מקולפים, שטופים היטב וחתוכים לחתיכות גדולות
בצלים ,גזרים,קישואים,תפוחי אדמה,בטטות,שורש סלרי, תפוח אדמה ירושלמי, שורש פטרוזיליה,קולורבי,דלעת/דלורית.
1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה שלמה לא לקצוץ
4 עלי שמיר טרי שלם לא לקצוץ
4 עלי סלרי שלמים לא לקצוץ
את כל העלים הירוקים לשלוף אחרי הבישול החוצה.
אופן הכנה:
בסיר ג ד ו ל ל מ ר ק
לשים 3 כפות שמן
להוסיף את הירקות ולבחוש מספר דקות
למלא את הסיר 3/4 מגובהו במים ולבחוש
לטעם:
3 כפות גדושות אבקת מרק עוף / מלח, פלפל שחור, כף סוכר.
לבשל אחרי רתיחה על להבה הכי קטנה כשעתיים
לטעום ולשפר טעם .
קרעפלך:
מתכון קל ומדהים . ניתן למלא בשר טחון או תפוחי אדמה עם בצל /פטריות
שמים בקערה:
כוס קמח
קורט מלח
50 גרם מרגרינה מומסת
כוס מים רותחים
מערבבים עם כף ומקררים .
כשקר, מוסיפים עוד כוס קמח
לשים לבצק נעים ומרדדים לעלה
קורצים עיגולים בכוס , ממלאים ומהדקים היטב.
אפשר להרטיב מעט את השוליים בטיפונת מים כדי שיידבק יותר טוב.
בסיר גבוה מרתיחים מים עם מעט מלח
מכניסים את הקרפלעך עד שהם צפים.
מוציאים לקערה עם כף מחוררת
מברישים עם חמאה מומסת.
שנה טובה
שנה טובה פירגה יקרה.
כמה טוב לראות את המרק המדהים שלך.. שנים שאני מכינה אותו
ואת הקרפלאך הכי טובים אני מכינה לפי המתכון שלך
שולחת לך חיבוק וירטואלי
גמר חתימה טובה
מירי
אם מה כדאי למלא את הקרפלך,
אנחנו לא נוהגים למלא אבל ראיתי באתרים אחרים שממלאים בבשר טחון,כבד,פטריות וירקות.
פירגה יקרהת
במתכון המקורי של הקרפלעך כתוב 2 כוסות קמח ושאר המצרכים בכמויות זהות. וכך אני מכינה כל הזמן.
ובמתכון הנוכחי כתבת 1 כוס קמח.
אז מה הנכון ?
גמר חתימה טובה בתוספת חיבוק וירטואלי.
מירי
מירי יקירתי בקר אור,
שימי לב לשורה בהמשך…..
כשקר, מוסיפים עוד כוס קמח
חיבוק ענק וגמר חתימה טובה
מירי, תודה מ ושנמשיך להכין ולהנות.
בריאות ושנה טובה
שלום ושנה טובה,
האם את הבשר בקרפעלך צריך לטגן לפני שמכניסים?
תודה
כן עדה, לטגן עם בצל ותבלינים.
חתימה טובה וגמר חתימה טובה