אורז חגיגי עם ערמונים ושזיפים מיובשים
טעים מאד ונאה לעין .
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי/אחר
4 כוסות מים מהברז
2 שקיות ערמונים בואקום
1/2 כוס שזיפים שחורים מיובשים מהסוג הרטוב והרך
בצל בינוני
5 כפות שמן קנולה
מלח לטעם ואפשר טיפל'ה סוכר – לא חובה
אופן הכנה:
שוטפים ומסננים את האורז
שוטפים וקוצצים את השזיפים לגודל של צימוקים
קוצצים את הערמונים לקוביות
קוצצים את הבצל כמו לסלט
שמים בסיר את השמן והבצל ומזהיבים. מוסיפים את הערמונים והשזיפים ומערבבים כדקה. מוסיפים את האורז ומערבבים דקותיים.
מוסיפים את המים והמלח ומרתיחים על להבה גדולה.
מיד כשרותח, מורידים את הלהבה להכי קטנה ומבשלים 20 דקות.
תהנו