צ'יק צאק, בסיר אחד ארוחה חמה וטעימה מאד
מצרכים:
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 ביצים
1/4 כוס פירורי לחם
2 פרוסות חלה רטובה בלי הקרום
בצל מגורר או 3 כפות בצל מטוגן מוכן קנוי
1/4 שקית צ'יפס
חציל גדול מקולף פרוס
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, קטשופ , רסק עגבניות.
ניתן לשנות את התיבול בהתאם לטעם אישי.
אופן הכנה:
רוטב אדום:
5 כוסות מים, 1/4 כוס קטשופ, 2 כפות רסק עגבניות והתבלינים ולערבב. לטעום ולשבח טעמים.
להניח בצד. אין צורך לבשל
לערבב את הבשר עם הבצל הביצים פירורי הלחם החלה והתבלינים
לקלף את החציל ולפרוס
לטגן את הקציצות ולהפוך לצד השני.
כשהקציצות מוכנות לצקת עליהם את כל הרוטב ולסדר ביניהם
את פרוסות החצילים והצ'יפס.
לבשל כ- 30דקות עד שהרוטב מצטמצם והכל מתאחד .
תהנו
שבוע טוב!
אפשר לרסק את הבצל?
הטיגון בשמן עמוק?
אפשר לאפות במקום לטגן או לוותר על השלב הזה?
תודה רבה!
ערב טוב דבי, אפשר לרסק את הבצל ואפשר לאפות. אבל כשאת מעבירה לסיר הבישול צריך קצת שמן.
אפיה: לשמן ניר אפיה בתרסיס שמן ולהניח את הקציצות. לרסס מעט את הקציצות ולאפות כ-20 דקות.
להפוך את הקציצות ולרסס עליהם מעט תרסיס שמן ולאפות עוד 20 דקות.
בהצלחה
תודה רבה על תשובתך המהירה.
רק שרציתי גם לדעת אם הטיגון שלך הוא בשמן עמוק והאם אפשר להכניס כדורי קציצות
לרוטב בלי שום שלב מקדים (לשים מעט שמן בעיסה? כמה?)?
באפיה יש הבדל משמעותי מטיגון?
הרבה תודה ובוקר אור לך!
מה שאני מציעה, זה לשים מעט מאד שמן במחבת הבישול. כמו 2-3 כפות ובשמן הזה לטגן קצת את הקציצות משני הצדדים.
ממש לא צריך שמן עמוק. אף פעם בטיגון קציצות אני לא מטגנת בשמן עמוק אלא מרודד.
את השמן שרצית לשים בעיסה לפני אפייה, רצוי שתשימי במחבת ועליו תטגני את הקציצות. אפילו צריבה קלה משני הצדדים זה מספיק וייתן טעם מדהים לתבשיל.
ושיהיה שבוע עם בשורות טובות והמון בריאות