מצאתי שהשילוב בין התרד והבטטה פשוט נהדר. והבצל המטוגן מוסיף המון.
מצרכים:
500 או 600 גרם בטטה
שקית תרד 500 גרם טרי או קפוא
3 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
יוגורט ביו 200 מ"ל
150 גרם גבינה בולגרית . אפשר מסוג פטינה
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 בצלים טריים גדולים –או חצי כוס בצל מטוגן יבש מוכן
5 כפות שמן
3 כפות שקדים טחונים
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
מקלפים ופורסים את הבטטה לפלחי צ'יפס. מניחים ניר אפיה משומן בתבנית ואופים בתנור בחום 200 מעלות עד שרכים.
את התרד הקפוא מפשירים וסוחטים מעודף נוזלים . בתרד טרי אין מה לעשות.
מטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה ומערבבים בקערה את כל המצרכים.
מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים ומשפרים טעמים.
מעבירים לתבנית משומנת עגולה או מרובעת.
אופים בחום 175 כ-שעה.
"טיפ" אפשר לרכך את הבטטה במיקרו
תהנו.
רעיון מעולה. חייבת לנסות.
נורית, גם מי שלא אוהב תרד זה ממש טעים. כבר העברתי לכל החברות וכולן הכינו ונהנו מאד.
שבת שלום ומבורך
פירגה שבוע טוב
מה אפשר לשים במקום יוגורט? משהו לא חלבי
תודה
ערב טוב מיכל, יש גם גבינות שזה חלבי.
תכיני בלי יוגורט ובלי גבינות.
שימי שמנת מתוקה פרווה ותוסיפי עוד קצת קמח כמו 2-4 כפות.