מתכון מהיר בסיר, מזין וממש טעים.
מצרכים:
2 כפות שמן
כוס קינואה שטופה היטב ומסוננת
11/2 כוסות עדשים ירוקות שטופות מסוננות – אני לא השריתי אבל אפשר להשרות לכמה שעות ולסנן.
קופסה אפונה בלי המים או סנפרוסט קפוא
1/4 כוס בצל מטוגן אפשר מוכן יבש.
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל אדום
מלח ופלפל שחור
מים
אופן הכנה:
שמים את כל המצרכים כולל התבלינים בסיר וממלאים במים עד שיכסה את התכולה ב-2 ס"מ לפחות.
להרתיח ולהנמיך להבה להכי נמוכה.
לכסות עם מכסה תואם ולבשל 20 דקות.
טעים חם עם טחינה עדינה וסלט ירקות טרי.
תהנו.
נראה מושלם.
אני מכינה משהו דומה על בסיס בורגול.
אנסה עם קינואה.
תודה על המתכון
הי נורית, ואני אנסה עם בורגול. אני מאד אוהבת בורגול
לבריאות ושנהנה
האם לא צריך לבשל את העדשים קודם או להשרות ללילה כדי שיתבשלו היטב
ערב טוב שרה, האמת? אני לא השריתי ויצא טיפה אלדנטה. אהבנו את המרקם.
את יכולה להשרות לכמה שעות. תראי במשך הזמן איך טעים לך יותר.
תבשיל נפלא,תודה פירגה.
את העדשים השרתי בלילה ובישלתי למחרת .(ההשרייה חשובה להקלה על מערכת העיכול,)
את הקינואה השרתי רק חצי שעה לפני הבישול בסיר מים.
יצא תבשיל טעים, עסיסי ונפלא.
פירגה מתכון מעולה ,
כמו תמיד -אין עלייך!
בבקשה מכל הלב.
שימחת אותי מאד. תהנו ושבת נפלאה לכם.