במסגרת התזונה החדשה שלי , של ד"ר מקדוגל, מותר לי פחממות קטניות ודגנים , אבל ללא טיפת שמן, סוכר, ודברי חלב. לכן, אני מכינה המון ממולאים.
זה ממש ממש טעים ומשביע.
מצרכים:
2 בצלים קצוצים מטוגנים על מחבת בלי שמן. אפשר להוסיף בזמן הטיגון כמה טיפות מים ולערבב עד לקבלת צבע חום.
6 סלקים נאים ודי גדולים (חשוב שיהיו מאד טריים ובעונה)
2 כוסות חיטה מבושלת בהרבה מים עד שרכה. מסננים.
3/4 כוס בורגול מושרה במים ומעט מיץ לימון 30 דקות. מסונן.
כוס עדשים איזה שרוצים. מבשלים בהרבה מים (20 דקות) או עד שמוכן. מסננים.
לימון סחוט
כוס פטרוזיליה קצוצה אפשר לשלב גם כוסברה קצוצה.
2 עלים קצוצים מבצל ירוק
2 שיני שום כתוש
מלח, פלפל שחור, מעט כורכום,פפריקה מתוקה וחריפה וניתן להוסיף פלפל חריף.
אופן הכנה:
מבשלים את הסלק כמו שהוא בהרבה מים עד כדי כיסוי,לא מקולף עד שרך.
מקררים, מקלפים עם האצבעות . הקליפה יורדת ממש בקלות.
מורידים את ציצית הסלק ושומרים אותה לכיסוי.
מוציאים תוכן ומשאירים צורת כוס ריקה.
את מצרכי המלית (בצל, חיטה, בורגול, עדשים, והתבלינים מערבבים וטועמים. משפרים טעם וממלאים.מכסים בציצית.
אופים לפני ההגשה כ-20 דקות בחום 175. מקשטים ומגישים כתוספת או מנה ראשונה.
נהדר עם טחינה.
תהנו
"טיפים"
אפשר לשנות את מרכיבי הקטניות.אפשר למלא רק סוג אחד של קטניה.