מצרכים:
1/2 כוס סוכר
תחליף סוכר (עדיף נוזלי) במינון של חצי כוס סוכר
2 ביצים שלמות
2 תפוחי עץ ירוקים גרנד
קליפה מחצי לימון ומי שאוהב יוסיף 3-4 תמרים קצוצים
קורט מלח
ניתן להוסיף גם 2 כפות יין מתוק לקידוש
1/2 כוס שמן קנולה +4 כפות
כף קינמון
2 כוסות קמח תופח
100 גרם אגוזים קצוצים מכל סוג
אופן הכנה:
שמים בקערה סוכר, תחליף סוכר, קינמון ומלח
לקלף ולחתוך את התפוחים לקוביות בגודל 1 ס"מ .להוסיף לקערה ולערבב
להוסיף לקערה את הביצים והשמן ולערבב.
להוסיף את קליפת הלימון, היין, הקמח והאגוזים . לערבב.
העיסה קצת קשה והערבוב דורש קצת מאמץ.
משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים בכף את העיסה.
לדחוס את העיסה לתוך התבנית בצורה שתתקבל בלי לישר ואז יצאו גומות על העוגה בתום האפייה.
לחמם תנור טורבו לחום 160 מעלות.
לאפות 30 דקות ולכסות ברפיון בניר כסף.
להמשיך לאפות עוד 30 דקות.
לפני שמוציאים את העוגה לנעוץ סכין באמצע העוגה לראות שהסכין יוצאת לגמרי יבשה.
כשהעוגה מתקררת,לפרוס אותה למנות ולכסות אותה בניילון נצמד.
אפשר לשמור את העוגה על השיש או במקרר.
תהנו.