מאפינס במלית תפוח ופרג

מאפינס במלית תפוחים ופרג

כמו סנדוויץ' מהמם בעונג של תפוחים ופרג

מלית פרג:
300 גרם פרג טחון טרי (כמובן שטוחנים לידכם במעדניה)
2 כוסות מיץ נקטר או אחר
3 כפות סילאן
50 גרם חמאה
אופן הכנת מלית הפרג:
בסיר קטן שמים את כל הפרג , המיץ, החמאה והסילאן ומרתיחים תוך כדי בחישה מתמדת
כשרותח מנמיכים להבה וממשיכים לבחוש דקה וסוגרים להבה. מקררים.

מצרכים והכנת התפוחים:
3 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות
כפית קינמון
כף וחצי סוכר חום
כפית חמאה
כף סילאן
שמים את קוביות התפוחים,קינמון, סוכר, סילאן וחמאה במחבת/סיר
מקפיצים על להבה בינונית כ-2 דקות עד לקרמול התפוחים.
מקררים . מסננים.

מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה
1/2 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל+שקית אבקת אפיה)
3 כפות סוכר דק
250 גרם גבינה טוב-טעם (או מיכל שמנת חמוצה)
חלמון
ללוש לבצק רך ונעים (מוסיפים עוד קמח תוך כדי לישה)
שמים למנוחה במקרר כ-30 דקות.

הכמות מספיקה ל-3 כרוכיות או 2 תבניות מלאות במאפינס אישי.

הכנת כרוכיות: מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים.
כל כדור מרדדים למלבן , מזלפים קצת סילאן ומעל כמות נדיבה של פרג ומפזרים גם מהתפוחים.
כורכים לכרוכית ומברישים בחלבון מוקצף.
חורצים עם סכין חריצים על הכרוכית כ-8 חריצים על כל כרוכית.
אופים בחום 175 כ-50 דקות או עד שמוכן.
מקררים בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
שומרים במקרר.

הכנת מאפינס:
מרדדים בצק בעובי 2 מ"מ
קורצים עם מכסה של גבינת קוטג' (9 ס"מ) עיגול ומהדקים בתוך תבנית המאפינס
מזלפים על הבצק קצת סילאן וממלאים כף פרג + 3-4 קוביות תפוחי עץ
קורצים עיגול יותר קטן בקוטר 7 ס"מ ומכסים בהידוק פנימה.
מברישים בחלבון וחורצים על הבצק העליון צורת X
אופים כ-40 דקות בחום 175 מקררים היטב ושולפים את המאפינס החוצה.
תהנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *