מיריק 1 730x410 - תבשיל בשר ואורז

תבשיל בשר ואורז

מיריק 576x1024 - תבשיל בשר ואורז

המצרכים 6 מנות :

700 גרם כתף בקר חתוך לקוביות. מוסיפים גם עלה דפנה+3 גרגרי פלפל אנגלי וכף תבלין צלי בקר.

לבשל מכוסה במים כשעה וחצי או יותר, עד שהבשר ממש מוכן ורך.

להוציא את הבשר לקערה. לסנן את הנוזלים. ולשמור אותם להכנת האורז.

שמים בסיר  5 כפות שמן ומטגנים 3 בצלים גדולים קצוצים עד להזהבה. מוסיפים גם 3 גזרים מקולפים חתוכים לעיגולים  או גפרורים.

מוסיפים 5 שיני שום קצוצות

כפית כמון

כפית קינמון

1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

כפית כורכום

להשלמת הטעם להוסיף פלפל שחור ומעט אבקת מרק עוף או מלח

מערבבים ומוסיפים לסיר:

1/2 1 כוסות אורז פרסי קלאסי + השלמה מהנוזלים שהוצאנו מהבשר ל-3 כוסות.

מרתיחים ומבשלים 20 דקות על להבה הכי נמוכה עם מכסה תואם לסיר.

מערבבים את הכל ביחד ומגישים חם ומהביל לשולחן.

תהנו

10 תגובות על “תבשיל בשר ואורז

  1. היי פירגה,
    האם את קוביות הבשר כדאי תחילה "לסגור" בחימום במחבת " ? כלומר לטגן המחבת עד לשינוי צבעם לאפור .
    בדרך כלל בשר שמבשלים ישירות בסיר מים חמים נוטה להתכווץ בעת הבישול .
    אשמח ללמוד מנסיונך בנושא.

    בברכת יום נפלא,
    שירה.

    • פירגה יקרה,
      ראשית רוצה לספר לך שלפני שבוע הכנתי לילדים את מתכון פשטידת התירס והתפו"א והם נהנו מאוד
      מכל ביס,אז תודה למתכון הטעים שלך.
      דבר שני, בקשר למתכון הבשר והאורז ,הוא נראה בצילום ממש מעולה ובה לי להכין אותו לשבת,
      אבל,, מבחינה בריאותית אני נמנעת לחלוטין מאכילת אורז,לדעתך,אפשר להחליפו בקינואה -אדומה ?
      אם אפשר להשתמש בקינואה כתחליף לאורז יהיה מעולה עבורי.
      אגב,בפריזר יש לי גזר גמדי קפוא – של סנפרוסט, האם הוא יתאים לטיגון עם הבצלים ?

      יישר כוח פירגה על הבלוג המקסים!
      בתודה מראש,
      שירה.

      • תודה רבה שירה יקרה , כל השינויים שכתבת מתאימים לתבשיל.
        המשך עשייה טעימה וביחד kiss

  2. תודה רבה פירגה יקרה,
    תשובתייך הואילו לי מאוד, כעת הולכת להכין.
    שבת שלום ומבורך.

  3. פירגה יקרה,
    הכנתי ויצא תבשיל טעים מאוד וגם קל להכנה :
    לאחר בישול הבצל והקינואה האדומה הוספתי גזר -גמדי קפוא (לאחר שהפשרתי מעט בקערת -מים,)
    וגם כוס- חצי שעועית ירוקה -קפואה וחתוכה, שנותרה לי בפריזר,ותיבלתי יפה כפי שהמלצת במתכון.

    השעועית הירוקה עם הגזר הוסיפו גוונים יפים לקינואה -האדומה והבצל המוזהב ,
    והכל נכנס לקערת הגשה עם קוביות הבשר המבושלות כמובן .

    ארוחה שלמה וצבעונית ומאוד טעימה, שכל אחד יכול להכין ללא מאמץ,
    רעיון נפלא שאכין שוב למשפחה בחג.

    אין על המתכונים שלך ,פירגה,את נכס אמיתי .
    שולחת לך חיבוק ענק,אישה מוכשרת ונפלאה.
    תמיד הכל טעים וחגיגי בבלוג שלך.
    יישר כח!!!

    בברכת שבת שלום.
    שירה.

להגיב על שירה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *