1 640x410 - עוגת שוקולד עם אגוזים לפסח

עוגת שוקולד עם אגוזים לפסח

.jpg - עוגת שוקולד עם אגוזים לפסח

בחושה ועסיסית במיוחד, שוקולדית אגוזית נהדרת

המצרכים בקערה:
כוס אבקת קקאו
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח — ולפסח 1/2 1 כוסות קמח מצות לעוגות טחון דק מאד, או קמח מצות רגיל מסונן פעמיים.
3/4 כוס אגוזים טחונים פירורים טיפה גסים.
1/4 כוס יין מתוק
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן רצוי קנולה
3 ביצים טרופות במזלג
לערבב ולהוסיף:
1/2 1 כוסות מים פושרים
שוב לערבב היטב לבלילה ד ל י ל ה
לצקת לתבנית משומנת מספר 24 (לא קפיץ)
לאפות בחום 175 כ-40 דקות. אחרי כ-30 דקות כדאי להניח ברפיון ניר כסף כדי שפני העוגה לא ייראו מדי שרופים ולהמשיך לאפות כרגיל עד שהעוגה מוכנה. לבדוק שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם או סכין.
לצקת את הסירופ על פני העוגה ולצפות באגוזים /קוקוס קלוי

סירופ חם על עוגה חמה מיד אחרי האפיה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה להרתיח רק עד לסף הרתיחה ולסגור להבה—להוסיף מיד 100 גרם קוביות שוקולד מריר-לבחוש לקרם דליל ולצקת על העוגה. כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
לצנן את העוגה היטב ולשמור במקרר .

"טיפ"
1. במקום כוס אבקת קקאו עם 2 כוסות סוכר,אפשר לשים כוס אבקת שוקולית עם כוס סוכר אחת בלבד .

2. קוקוס קלוי מכינים במחבת יבשה תוך כדי בחישה עד שמזהיב קלות .מוסיפים כפית סוכר חום בוחשים ומשדכים ומיד מורידים מהאש שלא יישרף

תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *