cid 6C52080F A972 4A04 9347 F32C2AF441AF 1 730x410 - לזניה טבעונית פלאפלית

לזניה טבעונית פלאפלית

cid 6C52080F A972 4A04 9347 F32C2AF441AF 1024x768 - לזניה טבעונית פלאפלית

מכינים בצ'יק לזניה טעימה בלי ביצים בלי גבינות.

המצרכים לתבנית הגדולה של התנור – עמוקה

קופסה דפי לזניה ברילה או אחר ללא בישול מוקדם

למלית בטעם פלאפל ירקות:

1/2 שקית כדורי פלאפל ירקות סנפרוסט

400 גרם ברוקולי חתוך גס

400 גרם כרובית חתוכה גס

קוביות בטטה גדולה

אפשר לשים ירקות אחרים לפי טעם אישי  כמו: (חצילים, קישואים פטריות וכו')  אבל את כדורי הפלאפל בטעם ירקות להשאיר.

אפשר פשוט לשים ירקות שונים לפי טעם אישי משקיות של סנפרוסט.   אבל לדאוג שירוככו תחילה.

הכנה:

שמים את כדורי הפלאפל, הברוקולי , הכרובית והבטטה בקערה גדולה מתאימה למיקרו ומחממים כ-12 דקות.   לבדוק שהכל מבושל.

הירקות חייבים להיות מבושלים.  אבל לא יותר מדי.

מערבבים.

מצרכים לרוטב :

שמים את כל המצרכים בקערה גדולה ללא בישול מוקדם

700 גרם בקבוק עגבניות מרוסקות

ממלאים עוד 2 בקבוקים מלאים במים

1/4 כוס קטשופ

ניתן להוסיף גם 100 גרם אגוזי קשיו טחונים לתוספת טעם  (אבל לא חובה).

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1/2  כוס בצל מטוגן  (קונה בתפזורת בסופר סל)  במקום אפשר לטגן 2 בצלים קצוצים

3 שיני שום מעוכות

4-5 כפות  שמן

כף סילאן או סוכר חום

שקית ערמונים בוואקום . מגררים אותם על מגררת גסה לתוך הרוטב

כף אבקת מרק עוף ללא חומרים משמרים

מלח , פלפל שחור. לטעום ולשפר.

לערבב.

אופן הכנה:

לשים 2 כפות מהרוטב בתחתית התבנית ולסדר 6 דפי לזניה (נכנס בדיוק)

לשים מעל הדפים כוס חד פעמית מלאה מהרוטב ולצקת חצי כמות הירקות.

לכסות שוב ב-6 דפי לזניה ולהרטיב עם חצי כמות מהרוטב שנשאר

לסדר מעל את יתר הירקות .

לכסות שוב ב-6 דפי לזניה ולצקת את יתרת הרוטב.  יש הרבה רוטב וזה בסדר גמור.

פיזרתי למעלה  (לא חובה) אבל לדעתי מוסיף המון, פתיתי סויה (תחליף גבינה צהובה) קונים בחנות טבע.

לכסות היטב את התבנית כולה בניר כסף ולאטום היטב.

לאפות בחום טורבו 170 מעלות כשעה.

לבדוק שכל העסק רך ומוכן. בעיקר דפי הלזניה, או להמשיך לאפות.

להשאיר את ניר הכסף על הלזניה עד לארוחה. לפני הארוחה לחמם היטב עם ניר הכסף.

אפשר להכין יום קודם ואז יותר קל לחתוך למנות נאות.

נהדר לשלב עם טחינה ביתית.

תהנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *