מתאים לסנדויצ'ים עם נקניק בשר גבינות, נהדר להוסיף על חומוס/טחינה, לתבשילים, נהדר על קציצות, על המבורגר על שניצלים , על טורטיות וכיד הדמיון.
מצרכים:
2 חצילים ומי שלא אוהב חצילים יוסיף יותר פלפלים (אפשר חציל קלוי)
2 פלפלים גמבה אדומים – גדולים
5 עגבניות אדומות מאד קלופות – חשוב אדומות לצבע הממרח
5 שיני שום
פלפלון חריף
שמן זית
תבלינים ראו למטה.
אופן הכנה:
קולים 2 חצילים ומוציאים את התוכן למסננת לחצי שעה
מעבירים את תוכן החצילים לקערה
קולים את הפלפלים מקלפים וחותכים לקוביות.מעבירים גם אותם לקערה.
מטגנים קוביות עגבניות ק ל ו פ ו ת עם 2 כפות שמן זית כ-3 דקות בהקפצה
מ ס נ נ י ם את עודפי המיץ ועבירים את העגבניות לקערה.
כותשים את השום לתוך הקערה.
תיבול:
כף רוטב צ'ילי
כפית סוכר או תחליף
מלח
פלפל שחור
כפית מלאה פפריקה מרוקאית בשמן
5 כפות שמן זית בנוסף לשמן של טיגון העגבניות (אפשר פחות)
לטעם פיצה לשים קצת אורגנו / טימין או פטרוזיליה /כוסברה
טועמים ומשפרים טעמים
טוחנים הכל בבלנדר מוט חשמלי
שומרים בצנצנת זכוכית במקרר עד 10 ימים
למעלה שמים קצת שמן זית.
תהנו