ממרח ירקות פיקנטי גם טבעוני

חציל פלפל עגבני ושום אתר 800x600 9 - ממרח ירקות פיקנטי גם טבעוני

מתאים לסנדויצ'ים עם נקניק בשר גבינות, נהדר להוסיף על חומוס/טחינה, לתבשילים, נהדר על קציצות, על המבורגר על שניצלים וכיד הדמיון.

מצרכים:

2 חצילים ומי שלא אוהב חצילים יוסיף יותר פלפלים (אפשר חציל קלוי)

2 פלפלים גמבה אדומים – גדולים

5 עגבניות אדומות מאד קלופות – חשוב אדומות לצבע הממרח

5 שיני שום

פלפלון חריף

שמן זית

תבלינים ראו למטה.

אופן הכנה:

קולים 2 חצילים ומוציאים את התוכן למסננת לחצי שעה

מעבירים את תוכן החצילים לקערה

קולים את הפלפלים מקלפים וחותכים לקוביות.מעבירים גם אותם לקערה.

מטגנים קוביות עגבניות ק ל ו פ ו ת עם 2 כפות שמן זית כ-3 דקות בהקפצה

מ ס נ נ י ם את עודפי המיץ ועבירים את העגבניות לקערה.

כותשים את השום לתוך הקערה.

תיבול:

כף רוטב צ'ילי

כפית סוכר או תחליף

מלח

פלפל שחור

כפית מלאה פפריקה מרוקאית בשמן

5 כפות שמן זית בנוסף לשמן של טיגון העגבניות (אפשר פחות)

לטעם פיצה לשים קצת אורגנו / טימין או פטרוזיליה /כוסברה

טועמים ומשפרים טעמים

טוחנים הכל בבלנדר מוט חשמלי

שומרים בצנצנת זכוכית במקרר עד 10 ימים

למעלה שמים קצת שמן זית.

תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *