מצרכים:
200 גרם חמאה רכה
1/2 2 כוסות קמח תופח
1/4 כוס סוכר
200 גרם גבינה לבנה רכה
שקית סוכר וניל
ביצה
5 תפוחי עץ,4 שזיפים אדומים , צימוקים , כף קינמון,3 כפות דבש , 2 כפות סוכר חום.
בצק בקערה:
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1/2 2 כוסות קמח תופח
1/4 כוס סוכר
לפורר עם האצבעות עד שיתקבלו פירורים (לא אחידים בגודל) ולהוריד כוס וחצי למקרר.
ליתר הבצק שבקערה להוסיף:
200 גרם גבינה לבנה רכה
שקית סוכר וניל
ביצה שלמה
לערבב עם כף לבצק דביק ודליל.
לשמן תבנית עגולה גדולה או מלבנית ולשטח את הבצק
לחמם תנור ולאפות את הבצק בחום 175 כ-25 דקות או עד שיתקבל צבע זהוב חומי.
מלית פרי:
שמים בסיר את התפוחים חתוכים לקוביות , שזיפים אדומים חתוכים לקוביות , צימוקים ,קינמון, דבש,
סוכר חום ולבחוש מדי פעם עד שיתקרמלו ויקבלו צבע אדום. לקרר. לסנן.
על הבצק האפוי לסדר את הפירות המסוננים.
לפזר על הפרי את הפירורים מהמקרר ואם רוצים להוסיף קצת אגוזים שבורים
לאפות בחום 175 עד להזהבה של הפירורים.
שומרים את העוגה במקרר.
להגיש קר או חמים עם אבקת סוכר למעלה. יש לכם גלידה? תגישו ביחד
תהנו
הי, כתבתי למלית הפרי.