מבחר מאפים עם בצק שמרים קר
הבצק לא תופח אבל חובה לשים עטוף במקרר לפחות 3 שעות . הבצק מאד נוח לעבודה.
הטעם בנוסטלגיה של פעם. ממש קשה להפסיק לנגוס..
מצרכים:
כף שמרים יבשים
מיכל שמנת מתוקה לבישול = 200 מ"ל
200 גרם חמאה רכה
3 חלמונים
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 3 כוסות קמח רגיל (הכי הרבה לשים בבצק 4 כוסות קמח ולא יותר)
לציפוי : מערבבים בקערית חלבון טרוף עם מעט שמן , אפשר גם להוסיף כפית דבש.
אופן הכנת הבצק :
לערבב במיקסר את השמרים עם השמנת עד שיימסו .
להוסיף חמאה רכה ולערבב. להוסיף חלמונים, סוכר ומלח וללוש עם 1/2 3 כוסות קמח .
הבצק אמור להישאר מעט דביק.
הכי הרבה לשים 4 כוסות קמח .
לאסוף את הבצק הדביק ולעטוף אותו בניילון. לשים במקרר מינימום ל-3 שעות .
מקמחים מעט את השיש ומרדדים את הבצק.
מכינים שלל מאפים ממולאים ושמים אותם בתבנית על ניר אפיה משומן.
מברישים חלבון ביצה . מהחלבונים שנשארו . המאפים צריכים לנוח עוד חצי שעה על השיש.
אחרי חצי שעה אופים בתנור שחומם מראש לחום 175 מעלות בערך ל-30 דקות. .
הבצק מתאים למגוון עוגות אישיות במליות שונות, קרואסונים, סהרונים, סינרולים, כיסונים.
יש לי באתר קטגוריה של מליות ואפשר להיעזר בה לרעיונות.
תהנו.
היי
תודה על המתכון
האם אי אפשר לערבל הכל יחד במקסר?
ולא בסדר שציינת?
תודה
ניצה, מנסיון שלי אז אפשר. תמיד אני כותבת כפי שהכנתי.
בהצלחה ותהנו
חווה יקרה,שימי את כל המיכל.