טובה משודרגת1 1 640x410 - בצק שמרים לח לעוגות קטנות ממולאות מטריפות

בצק שמרים לח לעוגות קטנות ממולאות מטריפות

טובה משודרגת1 - בצק שמרים לח לעוגות קטנות ממולאות מטריפות

מבחר מאפים עם בצק שמרים קר

הבצק לא תופח אבל חובה לשים עטוף במקרר לפחות 3 שעות . הבצק מאד נוח לעבודה.

הטעם בנוסטלגיה של פעם. ממש קשה להפסיק לנגוס..

מצרכים:

כף שמרים יבשים

מיכל שמנת מתוקה לבישול = 200 מ"ל

200 גרם חמאה רכה

3 חלמונים

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

1/2 3 כוסות קמח רגיל (הכי הרבה לשים בבצק 4 כוסות קמח ולא יותר)

לציפוי : מערבבים בקערית חלבון טרוף עם מעט שמן , אפשר גם להוסיף כפית דבש.

אופן הכנת הבצק :

לערבב במיקסר את השמרים עם השמנת עד שיימסו .

להוסיף חמאה רכה ולערבב. להוסיף חלמונים, סוכר ומלח וללוש עם 1/2 3 כוסות קמח .

הבצק אמור להישאר מעט דביק.

הכי הרבה לשים  4 כוסות קמח .

לאסוף את הבצק הדביק ולעטוף אותו בניילון. לשים במקרר מינימום ל-3 שעות .

מקמחים מעט את השיש ומרדדים את הבצק.

מכינים שלל מאפים ממולאים ושמים אותם בתבנית על ניר אפיה משומן.

מברישים חלבון ביצה . מהחלבונים שנשארו . המאפים צריכים לנוח עוד חצי שעה על השיש.

 אחרי חצי שעה אופים בתנור שחומם מראש לחום 175 מעלות בערך ל-30 דקות. .

הבצק מתאים למגוון עוגות אישיות במליות שונות, קרואסונים, סהרונים, סינרולים, כיסונים.

יש לי באתר קטגוריה של מליות ואפשר להיעזר בה לרעיונות.

תהנו.

3 thoughts on “בצק שמרים לח לעוגות קטנות ממולאות מטריפות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *