מבטיחה לכם סלט מהמם שנטרף בקלילות בכל אירוח וזוכה להמון מחמאות
מצרכים:
5 גזרים
1 גמבה כתומה
כפית סוכר
2 כפות מים מקופסה של מלפפונים במלח
כ-3 כפות אגוזי מלך גרוסים
1/4 כוס שמיר טרי , זה הבוסט של הסלט….(מי שממש לא אוהב אבל חבלללל,ישים פטרוזיליה)
2 כפות מיונז (בחנויות טבע יש מיונז טבעוני)
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה:
לקלף את הגזרים ולגרר, או לקנות בסופר כבר מגורר.
לחתוך את הגמבה הכתומה לקוביות קטנטנות
לקצוץ את הירק דק
להוסיף את יתר המרכיבים
לערבב, לטעום ולשפר טעמים
שנה טובה
מיונז טבעוני אפשר להכין בבית ,בהכנה ממש מהירה יוצא מיונז מעולה:
המתכון למיונז טבעוני ללא ביצים ,מתכון של הבשלנית הידועה אורי שביט:
המצרכים הדרושים:
2/3 כוס שמן צמחי (שמן זרעי – ענבים או שמן חמניות או שמן תירס.)
1/3 כוס חלב סויה (לבדוק שרשום שחלב הסויה לא ממותק.)
1 כפית גדושה חרדל .(מומלץ חרדל גרגירים, אני שמתי כף.)
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית מלח -ים
1/4 כפית פפריקה מתוקה -מעושנת (לא חובה)
ננכנה:
מעבדים את כל החומרים יחד בעזרת בלנדר מוט במשך דקה וחצי עד 2 דקות , עד שמתקבלת תערובת מיונז סמיכה ובהירה.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.(מלח, מיץ -לימון)
ניתן לשמור את המיונז בקירור במשך שבוע.
להצלחת המיונז חשוב להקפיד להשתמש בבלנדר -מוט,
ולהקפיד על הכמויות המדויקות של חלב -הסויה ושל השמן המופיעים במתכון.
הערה חשובה: נא לא להשתמש בשמן -זית , זה לא מתאים למתכון , ניסיתי בפעם הראשונה וזה יצא מריר ,
אבל לאחר מכן השתמשתי בשמן זרעי -ענבים ויצא מיונז מאוד טעים ומפתיע ,.
ערב טוב ש.נ..
תודה רבה על השיתוף במתכון למיונז הטבעוני.
נקרא ממש טעים. אולי אפילו אנסה. קנולה לא יתאים פה?