הכל בבחישה בסיר צבעוני מתובל וטעים להפליא
מצרכים:
1/2 1 כוסות אורז בסמטי (האריזה בצבע כחול)
עגבנייה גדולה
1/2 1 כוסות שעועית ירוקה של סנפרוסט
בצל קטן
3 שיני שום
1/2 כוס פטרוזיליה/כוסברה/נענע/תרד
גמבה אדומה
3 כוסות מים (באותה כוס של האורז ואפשר כוס לקפה חד פעמית)
תיבול: כפית אבקת מרק עוף, כפית כורכום, כפית פפריקה בשמן,אחרי טעימה מלח ופלפל שחור.
אופן הכנה:
קוצצים דק את הבצל
חותכים את העגבנייה לקוביות
חותכים לחצי את השעועית ומסננים מתחת לברז במים חמים.
קוצצים את השום ואת הירק שבחרתם.
חותכים את הגמבה האדומה לקוביות
שמים בסיר בינוני 2 כפות שמן ואת הבצל ומזהיבים.
מתבלים.
מוסיפים את האורז, הגמבה והשעועית ומערבבים כ-3 דקות
מוסיפים את יתר המצרכים וממשיכים לערבב עוד 3 דקות.
מוסיפים את המים ומרתיחים.
מנמיכים ללהבה קטנה, סוגרים במכסה תואם ומבשלים עוד כ-15 דקות.
טועמים שהכל רך ומתובל.
תהנו.