עוגת ביסקוויטים שוקולד ענקית
ניתן להכין כפרווה. ניתן להכין מהקרם הזה: קסטה לילדים,ציפוי לעוגות ,כמלית לרולדות,כמוס שוקולד,כגלידה בהקפאה,בפסח בין מצות או בתוך בישקוטים, בעוגות אישיות…ועוד כיד הדמיון.
הכנתי את הקרם כעוגת יום הולדת בין שכבות של "פתי-בר" . תבנית מספר 26 עגולה ומלאה עד תומה התחסלה בתוך פחות מ-10 דקות .
גם את העונג הזה יש להכין יום לפני האירוח ולשמור בהקפאה עד שעה לפני ההגשה.
המצרכים :
ביסקוויטים "פתי-בר" אריזה כפולה (לפחות 50 יחידות) לתבנית חד פעמית 33X25 או עגולה מספר 26
300 גרם שוקולד מריר פשוט של עלית שבור לקוביות
100 גרם חמאה /מרגרינה רכה
כוס סוכר
4 כפות קקאו
כפית נס קפה
2 כפות ליקר שוקולד או סירופ שוקולד ומעט ברנדי
80 גרם (שקית) אינסטנט פודינג שוקולד
כוס חלב (ניתן להמיר חלק ליין תירוש לילדים) אפשר חלב סויה בכל טעם
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה אפשר ריץ' פרווה=250 מ"ג
אופן ההכנה:
1. ממיסים בסיר קטן על להבה קטנה את החמאה, השוקולד, הסוכר, הנס קפה והקקאו.
ממיסים תוך בחישה רק עד שנהיה קרם סמיך . מצננים מספר דקות. מוסיפים את הטעם שבחרתם: ליקר ברנדי או סירופ.
2. מקציפים את השמנות המתוקות עם החלב והאינסטנט פודינג לקרם יציב)
מוסיפים למיקסר כל פעם כף אחת מהשוקולד ומערבלים. כך עד שמעבירים את כל הקרם והבלילה נעשית קרמית ומוצקה.
3. טובלים את הביסקוויטים לשנייה אחת בכל נוזל שאתם מעדיפים. אפשר לוותר ולהשאיר את הביסקוויטים יבשים.
4. מסדרים לסירוגין לפחות 4 שכבות של ביסקויטים ומוס שוקולד בנדיבות.
קישוט כיד הדמיון בקצפת או גנאש או פירורי שוקולד מקופלת לבנה.
הציפוי שלי מעורבב במג'ימיקס: שוקולד+חלבה+ביסקויטים+אגוזים. לפחות 2 כפות מכל סוג.
לא לקצוץ יותר מדי שיישארו פירורים די גדולים.