מצרכים:
200 גר' מחמאה או חמאה רכה
מיכל שמנת או יוגורט – לפרווה כוס מיץ תפוזים
כף סוכר או לפי הטעם
2 חלמונים
3 כוסות קמח תופח
אופן הכנה:
לשים לבצק נעים וחלק ולהוסיף קמח במידה וצריך. רצוי לשים במקרר לשעה.
מחלקים ל-3 ומרדדים כל חלק לעלה מלבני .
למרוח לפי בחירה:
ריבה, קונפיטורה, ממרח תמרים, שכבה דקה של טחינה גולמית ומעל סילאן: ממרח שוקולד:ממרח חלבה:ממרח אגוזים:ממרח שקדים:ממרח ריבת חלב.
– מעל לפזר בנדיבות פירות יבשים קצוצים + אגוזים סוגים שונים.
– טעם לבחירה קינמון:קליפת לימון : וניל: קוקוס:שומשום.
– מגלגלים לכרוכית הדוקה ומניחים על נייר אפיה כשהתפר למטה.
– חותכים למנות (לא עד הסוף).
– מורחים חלבון ביצה מוקצף ומפזרים סוכר.
– אופים בחום של 175 מעלות עד השחמה.
– מצננים, פורסים לפי הסימנים ושומרים בקופסה סגורה במקום יבש.
תיהנו