טופו 3 730x410 - לזניה טופו בירקות גם טבעונית

לזניה טופו בירקות גם טבעונית

טופו 4 1024x768 - לזניה טופו בירקות גם טבעונית
גדושת מטעמים וטעמים



מצרכים:
קילו וחצי ירקות:   (כל אחד והבחירה שלו) בטטה גדולה,   תפוחי אדמה,  חציל,  קישוא,   כרוב ירוק,   בצל
קובייה של טופו קשה לפחות 300 גרם
דפי לזניה טבעוני שעשויים מעדשים צהובות (טעם נפלא) אפשר למצוא במצרכים ללא גלוטן.
מצרכים לרוטב עגבניות:
בקבוק או קופסה של עגבניות מרוסקות דק =  800 גרם
עוד קופסה של עגבניות מרוסקות כ-250 גרם.
כף סוכר , כף אבקת מרק עוף , פלפל שחור. 2 כפות קטשופ וכף או שתיים רוטב צ'ילי מתוק.
טועמים ומשלימים עוד מלח ופלפל שחור.
אופן הכנה:
משרים לחצי שעה קוביות טופו בגודל 1/2 1 ס"מ בתוך כף רוטב סויה וכף רוטב צ'ילי מתוק . מערבבים.  אחרי חצי שעה מסננים.
חותכים את כל הירקות לקוביות בעובי לפחות 2 ס"מ ומניחים על ניר אפייה משומן בתבנית הכי גדולה של התנור.
"טיפ"  אפשר לחתוך ולהכין יום קודם ולשמור בשקית ניילון גדולה במקרר.
מרססים מעל הירקות שמן ומתבלים במעט מלח גס.
אופים כשעה מכוסה בניר אפיה בחום 180 מעלות.
סידור התבנית:
מכינים תבנית אפייה בגודל 27/33 ומצפים בניר אפייה כפול
יוצקים 1/4 מצקת רוטב עגבניות בתחתית ומעל מסדרים שכבה של דפי לזניה.
מעל דפי הלזניה  יוצקים 1/2 מצקת  מהעגבניות.
מסדרים מחצית מכמות הירקות ומחצית מכמות הטופו (את הנוזלים העודפים לסנן)
מסדרים שוב דפי לזניה ויוצקים שוב מצקת מהעגבניות.
שמים את יתר הירקות והטופו ומעל שכבה נוספת ומסיימת של דפי לזניה.
במידה ואין מספיק, שוברים ומניחים פיסות דפי לזניה ולא נורא אם לא מכסה הכל.
יוצקים את יתר הרוטב באופן שווה .
מכסים בניר אפייה ומעל ניר כסף. אופים בחום 180 כשעה וחצי. משאירים 20 דקות בתנור מכובה.
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *