1 730x410 - פריקי עם אנטיפסטי וטופו

פריקי עם אנטיפסטי וטופו

1024x768 - פריקי עם אנטיפסטי וטופו

פריקי אנטיפסטי עם טופו
פריקי זה סוג של חיטה ירוקה מאד טעימה. מזכיר טעם של חמין טבעוני. ארוחה שלמה בסיר אחד.
את הירקות תחליפו כל פעם שלא ישעמם. גם עם התבלינים אפשר לשחק ולהחליף כל אחד וטעמו.
 
מצרכים:
כוס בגודל של מאג מלאה בפריקי לפני בישול
קובייה טופו קשה – 300 גרם בערך…חתוך לקוביות של 1/2 1 ס"מ
בצל חתוך גס , לבן או אדום.
כוס פרוסות כרישה
בטטה גדולה או 3 קטנות חתוך לקוביות של 1/2 1 ס"מ
2 תפוחי אדמה בינוני חתוך לקוביות של 1/2 1  ס"מ
1/4 כרוב ירוק חתוך גס
2 כוסות בסגנון מאג מלאים במים רותחים
2 כפות שמן זית
אבקת מרק עוף, פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, 3 כפות רוטב חמוץ מתוק  (יש מוכן) אפשר להמיר ברוטב צ'ילי מתוק, 1/2 כפית כורכום, קורט קינמון יוסיף המון.
אפשר להוסיף כף סילאן לצבע שחום ולמתיקות עדינה.
 
אופן הכנה:
להשרות לילה את הפריקי ולשטוף היטב. לסנן.
להשרות לחצי שעה את הטופו החתוך בכף סויה וכף רוטב חמוץ מתוק או רוטב צ'ילי מתוק.
לאפות על ניר אפיה משומן את כל הירקות והטופו  כולל הבצל והכרישה.
משמנים את ניר האפייה.
מניחים את הירקות והטופו מרססים שמן ומפזרים מלח גס.
אופים כ-20 דקות בחום 200 על טורבו.לא לכסות. הירקות ישחימו קלות.
 
מכינים סיר בינוני .חייבים שיהיה לסיר מכסה תואם.
מכניסים לסיר את כל הירקות, הפריקה, הטופו התבלינים. השמן. הכל.
יוצקים את המים הרותחים ומערבבים. טועמים ומשפרים טעם.
מרתיחים ומורידים ללהבה הכי קטנה ומבשלים בסיר מכוסה 20 דקות.
בודקים שהפריקה התאדה ורך.  תהנו
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *