פריקי עם אנטיפסטי וטופו 9 בפברואר 20229 בפברואר 2022 פירגה פריקי אנטיפסטי עם טופופריקי זה סוג של חיטה ירוקה מאד טעימה. מזכיר טעם של חמין טבעוני. ארוחה שלמה בסיר אחד.את הירקות תחליפו כל פעם שלא ישעמם. גם עם התבלינים אפשר לשחק ולהחליף כל אחד וטעמו. מצרכים:כוס בגודל של מאג מלאה בפריקי לפני בישולקובייה טופו קשה – 300 גרם בערך…חתוך לקוביות של 1/2 1 ס"מבצל חתוך גס , לבן או אדום.כוס פרוסות כרישהבטטה גדולה או 3 קטנות חתוך לקוביות של 1/2 1 ס"מ2 תפוחי אדמה בינוני חתוך לקוביות של 1/2 1 ס"מ1/4 כרוב ירוק חתוך גס2 כוסות בסגנון מאג מלאים במים רותחים2 כפות שמן זיתאבקת מרק עוף, פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, 3 כפות רוטב חמוץ מתוק (יש מוכן) אפשר להמיר ברוטב צ'ילי מתוק, 1/2 כפית כורכום, קורט קינמון יוסיף המון.אפשר להוסיף כף סילאן לצבע שחום ולמתיקות עדינה. אופן הכנה:להשרות לילה את הפריקי ולשטוף היטב. לסנן.להשרות לחצי שעה את הטופו החתוך בכף סויה וכף רוטב חמוץ מתוק או רוטב צ'ילי מתוק.לאפות על ניר אפיה משומן את כל הירקות והטופו כולל הבצל והכרישה.משמנים את ניר האפייה.מניחים את הירקות והטופו מרססים שמן ומפזרים מלח גס.אופים כ-20 דקות בחום 200 על טורבו.לא לכסות. הירקות ישחימו קלות. מכינים סיר בינוני .חייבים שיהיה לסיר מכסה תואם.מכניסים לסיר את כל הירקות, הפריקה, הטופו התבלינים. השמן. הכל.יוצקים את המים הרותחים ומערבבים. טועמים ומשפרים טעם.מרתיחים ומורידים ללהבה הכי קטנה ומבשלים בסיר מכוסה 20 דקות.בודקים שהפריקה התאדה ורך. תהנו