המצרכים בקערה:
כוס אבקת שוקולית
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח ולפסח קמח מצות דק מסונן פעמיים אפילו שלוש.
כוס אבקת שקדים ותמצית שקדים להעשרת הטעם.
1/4 כוס יין מתוק
3/4 כוס שמן
3 ביצים טרופות במזלג
1/2 1 כוסות מים פושרים
לערבב לבלילה אחידה
לצקת לתבנית משומנת מספר 24 או מלבנית חד פעמית
לאפות בחום 175 כ-40 דקות.
סירופ חם על עוגה חמה מיד אחרי האפיה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה להרתיח רק עד לסף הרתיחה ולסגור להבה, להוסיף מיד
100 גרם שוקולד מריר לבחוש לקרם . לצקת על העוגה.
לשמור במקרר .
היי פירגה ,
האם לדעתך אפשר במקום הקמח הרגיל ,
להשתמש בכמות זהה של קמח -שקדים וכוס אגוזים טחונים?
רונית, אפשר רק במידה והקמח שקדים המחליף זהה במרקם לקמח רגיל. כיוון שלא ניסיתי לא יודעת לתת תשובה וודאית.