פסח 1 640x410 - עוגת תפוזים לחה לפסח

עוגת תפוזים לחה לפסח

פסח - עוגת תפוזים לחה לפסח

תבנית בקוטר 24. קינוח חגיגי וטעים מאד.

עוגה בחושה רק עם 2 ביצים.
אני מניחה שכמו יתר עוגות הפסח שלי גם זו תגרום לכם להגיש אותה בגאווה גדולה.

תבנית עגולה 24 משומנת עד למעלה- זורים על התבנית גם קצת סוכר

מצרכים:

שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל = 80 גרם  או 5 כפות גדושות מהאבקה
כוס קוקוס
כוס קמח מצה מנופה פעמיים
שקית אבקת אפיה כשרה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס שמן
לערבב היטב ולהוסיף:
כוס מיץ תפוזים סחוט
כוס מים פושרים
( חשוב : ל ע ר ב ב היטב ולא להתפתות להוסיף קמח )
לצקת לתבנית משומנת שמפזרים עליה גם קצת סוכר.

חום תנור 175 . מתחילים לאפות בלי נייר אפיה 30 דקות.
מכסים בניר כסף ברפיון וממשיכים לאפות עוד 30 דקות.
ס"ה זמן אפיה מ ש ו ע ר שעה.
בודקים שהעוגה מוכנה.

יוצקים עליה כשהיא עדיין חמה כמה כמות מסירופ התפוזים .

סירופ תפוזים :
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר
להרתיח עד שמקבלים סירופ מקורמל בצבע אדום קרמלי.
לקרר.
לצקת לא יותר מ-5 כפות מהסירופ ה ק ר על העוגה החמה.
אם הסירופ מתקשה,תוסיפו כף מים ותבחשו על להבה קטנה עד שיימס שוב.
לקרר את העוגה מספר שעות (לפחות 6 שעות) לפני ההגשה.
רצוי לשמור את העוגה במקרר.
תהנו

4 תגובות על “עוגת תפוזים לחה לפסח

  1. חג שמח פירגה, הכנתי את העוגה שהיא בפני עצמה טעימה מאוד, לצערי שכחתי להוסיף כוס מים פושרים, והיא לא הייתה חסרה בכלל, יצאה מעולה למרות זאת. אשמח לשמוע את דעתך. בתודה מראש -זוהר.

    • הי זוהר,העוגה מאד לחה ורטובה. גם פחות כוס היא עדיין טעימה.
      חג שמח וטעים kiss

  2. פירגה יקרה, מדוע הפסקת לפרסם מתכונים? שנים עוקבת אחרי המטעמים הנפלאים שלך

    • מיקי יקרה, קיבלתי דלקת פרקים בכל הגוף והידיים לא פעילות יותר. אני נעזרת בעובדת זרה.
      אני משתדלת לשמור על הגחלת ומעבירה מתכונים ל"תזכורת" כדי שלא יישכח.
      תודה על ההתעניינות kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *