אפונה ועוד 3 730x410 - מרק אפונה עדשים וגריסים

מרק אפונה עדשים וגריסים

אפונה ועוד 2 1024x768 - מרק אפונה עדשים וגריסים

מרק אפונה עדשים וגריסים

מרק עשיר בטעם של עוד ליום סגריר לארוחה משפחתית מטף ועד קשיש.

מצרכים לסיר גדול משפחתי.

500 גרם אפונה יבשה

1/2 כוס גריסים

3/4 כוס עדשים אדומות

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום כתושים

תבלינים:

כף כוסברה יבשה

כף אבקת מרק בצל

מלח ופלפל שחור בנדיבות לסגירת טעמים.

אופן הכנה:

את האפונה שמים במים רותחים להשריה של שעה. שוטפים היטב ומסננים.

שוטפים את הגריסים והעדשים ומסננים

בסיר גדול למרק מזהיבים את הבצל ומוסיפים את השום והכוסברה ובוחשים.

מוסיפים את האפונה הגריסים והעדשים ובוחשים כדקותיים.

מוסיפים את  יתר המרכיבים ומבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי.

צריך להוסיף מדי פעם מים רותחים בגובה הסיר. כדאי לטעום ולשפר עם מלח ופלפל לפי הצורך.

תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *