כדורי בשר אפויים ברוטב קל
מצרכים ל-40 כדורים
קילו בשר טחון צוואר או מה שאתם רגילים-מופשר היטב
3 ביצים
2 לחמניות לבנות רגילות או חתיכה חלה
1/2 כוס פירורי לחם
2 כפות שמן זית לבשר
2 בצלים מגוררים לא מטוגנים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כף אבקת מרק בצל
פלפל שחור
קורט אבקת סודה לשתיה
1/2 כוס ירק קצוץ
אופן הכנה:
להשרות לחמניות במים כדקותיים
לסחוט היטב ולפורר קטן
להוסיף את כל המצרכים ולערבב לעיסה.
לשמור במקרר חצי שעה.
להכין כדורים בינוניים ולשים בתבנית ענקית של התנור כשהיא משומנת בשמן.
להבריש קצת שמן זית גם על הכדורים מעל, ולהכניס לתנור.
לאפות בחום 200 מעלות בטורבו כ-40 דקות. להפוך פעם אחת.
להכין רוטב לא מבושל:
קופסה 700 מ"ל עגבניות מרוסקות דק
למלא את הקופסה הריקה במים מהברז
בצל גדול מגורר
כפית שום גרוס
כף אבקת מרק בצל
כפית סילאן
1/4 כפית כורכום
כף פפריקה מתוקה ואפשר גם חריפה
פלפל שחור
לטעום ולהוסיף מלח במידה וצריך.
כשהכדורים השחימו יפה יפה בתנור לצקת את הרוטב מעל ולאפות עוד כ-20 דקות.
בתום האפייה, לצקת מהרוטב על הכדורים.
נפלא על פירה, אורז, פתיתים, פסטה.
תהנו