חצילים ממולאים בשר ואורז אפוי בלי סיר
בלי טיגונים
מתכון שהכנתי בטעות ויצא פצצות.
מצרכים ל-4 מנות:
2 חציל בלאדי גדול , כל חציל חצוי לשניים.
1/2 כוס אורז
חצי קילו בשר טחון מופשר היטב
2 בצלים
2 שיני שום
3/4 כוס מעורב עם פטרוזיליה וכוסברה
כף שמן זית
תבלינים : לשים ממש בקורטים (קינמון+כמון+פפריקה+כורכום+מלח+פלפל שחור)
להניח בצד להרטבת החצילים: כוס מים , לערבב עם רבע כוס קטשופ ומעט מלח ופלפל שחור- אפשר קצת אבקת מרק עוף.
אופן הכנה:
להוציא את תוכן החצילים לקערה ולקצוץ דק
- להשרות את האורז במים רותחים 30 דקות ולסנן
- לקצוץ את הבצלים קטן מאד
- לקצוץ את הכוסברה והפטרוזיליה קטן מאד
- לקצוץ את השום קטן מאד
- לתבל ולערבב הכל ביחד , כולל תוכן החצילים
- למלא את חצאי החצילים (יש 4) עד למעלה (בלי גבעה). (יתפחו עוד בגלל האורז.)
- לצקת בכף מהרוטב שהכנו בכוס , על החצילים הממולאים
- לעטוף כל חצי חציל ממולא בניר כסף ולעטוף היטב, סגור הרמטי .
- להניח בתבנית עמוקה שתכיל את 4 חצאי החצילים (המלית כלפי מעלה)
- למלא בתבנית מים עד 3/4 מגובה החצילים ולאפות בחום 200 מעלות כ40 דקות בטורבו.
- אחרי 40 דקות לפתוח ולבדוק שהאורז רך. אם האורז רך והכל כבר מוכן,
- לשפוך את המים מהתבנית, להניח את החצילים בלי ניר כסף להשחמה קלה של 5 דקות.
- מי שלא אוכל כשר יכול להניח גבינה צהובה שתי וערב למעלה .
- תהנו