מלא אורז ובשר אפוי 1 730x410 - חצילים ממולאים בשר ואורז אפוי

חצילים ממולאים בשר ואורז אפוי

מלא אורז ובשר אפוי 768x1024 - חצילים ממולאים בשר ואורז אפוי

חצילים ממולאים בשר ואורז אפוי בלי סיר

בלי טיגונים

מתכון שהכנתי בטעות ויצא פצצות.

מצרכים ל-4 מנות:

2 חציל בלאדי גדול , כל חציל חצוי לשניים.

1/2 כוס אורז

חצי קילו בשר טחון מופשר היטב

2 בצלים

2 שיני שום

3/4 כוס  מעורב עם פטרוזיליה וכוסברה

כף שמן זית

תבלינים : לשים ממש בקורטים (קינמון+כמון+פפריקה+כורכום+מלח+פלפל שחור)

להניח בצד להרטבת החצילים:  כוס מים , לערבב עם רבע כוס קטשופ ומעט מלח ופלפל שחור- אפשר קצת אבקת מרק עוף.

אופן הכנה:

להוציא את תוכן החצילים לקערה ולקצוץ דק

  1. להשרות את האורז במים רותחים 30 דקות ולסנן
  2. לקצוץ את הבצלים קטן מאד
  3. לקצוץ את הכוסברה והפטרוזיליה קטן מאד
  4. לקצוץ את השום קטן מאד
  5. לתבל ולערבב הכל ביחד , כולל תוכן החצילים
  6. למלא את חצאי החצילים (יש 4)  עד למעלה (בלי גבעה). (יתפחו עוד בגלל האורז.)
  7. לצקת בכף מהרוטב שהכנו בכוס , על החצילים הממולאים
  8. לעטוף כל חצי חציל ממולא  בניר כסף ולעטוף היטב, סגור הרמטי .
  9. להניח בתבנית עמוקה שתכיל את 4 חצאי החצילים (המלית כלפי מעלה)
  10. למלא בתבנית מים עד 3/4 מגובה החצילים ולאפות בחום 200 מעלות כ40 דקות בטורבו.
  11. אחרי 40 דקות לפתוח ולבדוק שהאורז רך. אם האורז רך והכל כבר מוכן,
  12. לשפוך את המים מהתבנית, להניח את החצילים בלי ניר כסף להשחמה קלה של 5 דקות.
  13. מי שלא אוכל כשר יכול להניח גבינה צהובה שתי וערב למעלה .
  14. תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *