במשמש 730x410 - עוף צלוי במשמש משומר

עוף צלוי במשמש משומר

משמשי 1024x768 - עוף צלוי במשמש משומר

עוף אפוי בחצאי משמש מקופסה

מתכון נפלא לערב שישי, לאירוח גם בגלל הפריזורה ובעיקר הטעם העשיר

מצרכים:

12 כרעיים אפשר להוריד את העור ולחתוך כל חלק ל-2  (מה שרוצים)

רוטב:

1/4 כוס שמן

4 כפות סילאן

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כף רוטב סויה

4 שיני שום, כתוש

2 כפות גריל עוף

כף פפריקה

3 בצלים חתוכים לחצי ואחר כך לפרוסות דקות.

כף גדושה ומלאה אבקת מרק בצל

קופסה גדולה (כ-800 גרם) של חצאי משמש בסירופ

תבנית ענקית / עמוקה

לכיסוי לפני אפייה  :  נייר אפייה ורדיד  אלומיניום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 200 מעלות חום עליון ותחתון.

2. מטגנים (על הגז) בשמן את העופות עד השחמה (עדיף בתבנית פסים).

מסדרים את העופות המטוגנים בתבנית ומפזרים עליהן את הבצל הטרי והשום.

מערבבים את מרכיבי הרוטב ,  כולל כל הסירופ והמשמש החצוי.

חשוב לטעום ולהשלים טעמים עם מלח ופלפל שחור.

יוצקים על התכולה שבתבנית.

מכסים בנייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום. אוטמים היטב מהצדדים.

אופים שעה וחצי בחום 200 חום עליון ותחתון (לא טורבו).

אחרי שעה וחצי מסירים את הניירות (שומרים את הניירות לאחרי האפייה).

אופים עוד שעה (לא מכוסה) בחום 170 מעלות כשכל 10 דקות מרטיבים את העופות ברוטב

 שנוצר בתחתית התבנית.

אחרי שהעוף רך, ונשאר רוטב בתחתית, מכסים את התבנית ומחכים לשעת הארוחה.

"טיפ"

לפני הארוחה, עדיף לחמם מכוסה בניירות ששמרנו בצד, כדי לשמור על עסיסיות ונימוחות של העוף.

הוגש עם סלט חסות ברוטב הבית, אורז לבן מטוגן ותפוחי אדמה מעוכים .

טיפ נוסף:  אם אין חצאי משמש, שימו שימורי אננס.

תהנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *