כרוב ממולא אורז אדום אפוי – נוסח פירגה

ממולא5 768x1024 - כרוב ממולא אורז אדום אפוי - נוסח פירגה

כרוב ממולא באורז אדום – אפוי , נוסח פירגה

אין צורך להתעסק מדי ולדייק. אפשר להכין בצורה כפרית עממית

שכל אחד יכול.

מצרכים:

כרוב ירוק בינוני/גדול

2 כפות שמן זית

2 כוסות אורז רגיל

4 כוסות מים רותחים

2 בצלים מגוררים

2 גזרים מגוררים

כפית שום כתוש

2 כפות רסק עגבניות והיתר ישמש לרוטב

2 כפות קטשופ חריף או לשים כפית פפריקה חריפה וקצת קטשופ רגיל

כף מלאה פפריקה מתוקה

כפית אבקת בהרט או חוויאג' למרק

כפית אבקת מרק עוף או מלח ופלפל שחור

לרוטב;

מהיר ללא בישול

לשים בקערה קופסה /בקבוק פסטה עגבניות חלקות בערך 300 גרם

להוסיף 2 כוסות מים רותחים

מה שנשאר מהרסק עגבניות בערך 2 כפות

2 כפות שמן זית

כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מתוקה

כפית חוויאג' למרק

כפית שום כתוש

כפית אבקת מרק עוף או מלח ופלפל

לערבב לטעום ולשבח.

אופן הכנה:

לשים את הכרוב שלם בקוקי עם חצי כוס מים מהברז ולאפות בתנור בחום 190 מעלות כ-20 דקות.

לקרר היטב ולהפריד עלים.

גם עלים שיוצאים לגמרי שבורים מתאימים פה.

הכנת האורז:

אני שמה את האורז ישר מהשקית בלי לשטוף ובלי לרחוץ ובלי מסג'. תעשו מה שאתם רגילים.

לשים בסיר את השמן, הבצל , השום הגזר ולטגן דקותיים

להוסיף את האורז ולטגן עוד דקותיים להוסיף את המים הרותחים וכל התבלינים

להרתיח.   להוריד ללהבה הכי קטנה, לכסות מכסה תואם ולבשל 20 דקות.

לקרר את האורז. האורז למעשה רך ומוכן לאכילה.

לקחת תבנית חד פעמית/אחרת בגודל 27X33  ולרסס שמן

לפתוח עלה  או חלקי עלים ולחבר אותם.

 בכל עלה, לשים הרבה מהאורז לקפל את העלה לשניים (לכסות את האורז), ולהניח צפוף בתבנית עד שהיא מלאה.  אין צורך בגלגולים. פשוט שימו צפוף.

לצקת את הרוטב מעל ומסביב לממולאים ולכסות בניר כסף. הרוטב אמור לכסות חצי מהגובה של הממולאים.

לאפות על טורבו בחום 180 מעלות חצי שעה.

להסיר את הניר ולהמשיך לאפות עוד 10 דקות עד השחמה.

נשאר מעט רוטב להגשה.

תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *