אגסים אפויים ביין מקורמלים בניחוח משכר – המתכון ממגוון מתכונים בספרים/אינטרנט /עיתונים
חלמתי על הצבע הבוהק והארגמני שיהיה לאגסים שלי וכל כך רציתי…שאכן, יצא צבע מדהים
מצרכים והכנה:
לחמם תנור מראש לחום 180 מעלות
10 אגסים ואפשר יותר
האגסים מהסוג האדום מקולפים בקולף ירקות ומשאירים להם את הציצית (גבעול)
מכינים תבנית עמוקה שמתאימה לאפיה ותכיל בניחותא את כל האגסים
מכינים רוטב בסיר בישול על הגז:
1 בקבוק יין אדום י ב ש טעים שיש בבית ושאתם אוהבים לשתות
1/2 כוס מים חמים
3 כפות סילאן
כוס סוכר ח ו ם
מקל קינמון
להרתיח את הרוטב כ-5 דקות
להעביר לתבנית האפייה את כל הרוטב
מוסיפים את האגסים בעמידה (הגבעול מזדקר למעלה)
מדי פעם יוצקים את הרוטב על האגסים
אופים כ-30 דקות או עד שהאגסים מתקרמלים ומקבלים צבע אדום בוהק
מגישים מנות אישיות אגס ורוטב ומזלפים עוד סילאן
לשיבוח להוסיף כיד הדמיון:
שרוייזל חלבה אפוי ,סירופ עם פירות יער שלמים ,קצפת,גלידה וכו'.
תהנו
אין את פשוט גדולה… !
כל הכבוד לך פירגוש, אני מאד נהנת מהבלוג.
חלי :lol: :lol:
חלי,ערב טוב
תודה על המחמאות חמדתי
גם אני נהנית ושמחה שאת איתי :lol:
הי פירגה,
אני מתכוונת להכין מחר לקינוח.
נראה מעולה.חג שמח לך ולמשפחתך!
רוני,אחלה קינוח מרהיב וטעים
תהנו וחג שמח לכל המשפחה
היי פירגה!!!!!!
אני ממש נהנית כל בוקר לפתוח את המייל ולמצוא משהו חדש
הכנתי כבר המון מתכונים שלך אבל האגסים יצאו משהו משהו כולם ליקקו את האצבעות ושאלו מהיכן המתכון!
יישר כח! ותמשיכי כך!!!!
תמי
תמי הי
ללא ספק מעדן מלכים
המשך נפלא וטעים
נשמע טעים
שייך להוסיף תבלין ציפורן או שלא כדאי בגלל המקל וניל ?
ינון הי
לא קשור לוניל
אם אוהבים אז מוסיפים.
כמה יפה!!! אני נוהגת גם להכין אבל לא יוצא כל כך יפה.
שתי הצעות לשידרוג:
א. להוסיף סרט של קליפת לימון לרוטב
ב. זה קצת עבודה- לרוקן את פנים האגס דרך התחתית. עדיין להשאיר את העוקץ למעלה. למלא באגוזים וצימוקים. אבל גם בלי זה מאוד טעים.
תודה רבה.
ערב טוב פירגה.
האם אפשר להכין את האגסים יום מראש ולישמור בקירור.
מיתכוונת להכין אותם לערב חג הקרב ובא.
ובאותה היזדמנות כנ"ל לגבי עוף ממולא באורז.
תודה מראש.
אפילו רצוי אחרי קירור.משתבח מאד.